S-gruppeformand afviser baglandets dagpengeønske

Der skal ikke bruges flere penge på dagpengesystemet, siger Socialdemokraternes gruppeformand.

Gruppeformand Leif Lahn Jensen. Foto: Jens Dresling
Gruppeformand Leif Lahn Jensen. Foto: Jens Dresling

Der er tilsyneladende et gab mellem holdningen til dagpengeområdet blandt socialdemokraterne rundt om i landet og i partiets gruppeledelse på Christiansborg.

I hvert fald er partiets gruppeformand, Leif Lahn Jensen, ikke i sync med de 72 procent af socialdemokratiske lokalformænd, regionsråds- og kommunalbestyrelsesmedlemmer, der i en rundspørge svarer, at der skal åbnes for at bruge flere penge på dagpengesystemet.

- Vores holdning er, at vi ikke skal bruge flere penge på dagpengesystemet, siger Leif Lahn Jensen.

- Nu afventer vi Dagpengekommissionen og ser, hvad den kommer med, og så afventer vi selvfølgelig også, hvad en eventuel blå regering gør i forhold til forhandlingerne, siger han.

Dagpengekommissionen, som gruppeformanden henviser til, blev nedsat sidste sommer for at komme med anbefalinger til, hvordan det mere end 100 år gamle dagpengesystem kan fremtidssikres.

Kommissionens arbejde ventes offentliggjort i løbet af efteråret.

Ud over ønsket om at tilføre dagpengesystemet flere penge svarer et klart flertal af socialdemokraterne i Ritzaus rundspørge, at de gerne så, at den nye formand, Mette Frederiksen, bruger flertallet bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten til at halvere genoptjeningsperioden.

Heller ikke her er gruppeformand Leif Lahn Jensen imidlertid til sinds at komme baglandet i møde.

- Det har jeg ingen kommentarer til nu, siger han.

Mette Frederiksen ventes søndag valgt som ny formand for Socialdemokraterne på partiets ekstraordinære kongres.

29 kommentarer
Vis kommentarer