S: Hjemmeværn ved grænsen giver god mening

Bedre sent end aldrig, siger retsordfører Trine Bramsen (S) om udsigten til at bruge Hjemmeværnet ved grænsen

Det er på høje tid, at man benytter sig af Hjemmeværnet ved grænsen til Tyskland.

Sådan lyder udmeldingen fra Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, efter at Berlingske søndag skriver, at regeringen nu vil tage Hjemmeværnet i brug.

- Der er en massiv udfordring med politiets ressourcer, og derfor er det nødvendigt at understøtte politiet. Derfor synes vi, det giver god mening at bruge Forsvaret i form af Hjemmeværnet til den her opgave, siger Trine Bramsen.

- Så det er bedre sent end aldrig, vil jeg sige. Vi indkaldte allerede regeringen i samråd om ressourcesituationen i forbindelse med grænsekontrollen i januar. Derfor synes jeg, at regeringen har været lidt sløv i optrækket, lyder det fra retsordføreren.

Rollerne mellem hjemmeværn og politi skal fortsat være klart fordelt, for at det kan fungere, understreger hun.

- Det helt afgørende for os er, at det er politiet, der har myndighedsansvaret. For det er klart, at det skal være under politiets ledelse, at sådan en opgave bliver løst.

Der vil formentlig være tale om, at Hjemmeværnet skal yde såkaldt almindelig hjælp, hvilket betyder, at hjemmeværnsfolkene ikke vil være bevæbnede.

Hos Hjemmeværnet er man endnu ikke blevet præsenteret for et konkret forslag.

Bjarne Laustsen (S), der er kommitteret hos Hjemmeværnet, siger, at man meget gerne hjælper til, men at man også bliver nødt til at se på, hvad det konkret indebærer.

- Vi hjælper i forvejen politiet rigtig meget, så vi hjælper også gerne med det her. Men vi kender ikke opgavens omfang endnu og ved ikke, hvor lang tid indsatsen skal stå på.

Regeringen vil formentlig præsentere forslaget om at sende hjemmeværnsfolk til grænsen ved et forligsmøde tirsdag.

16 kommentarer
Vis kommentarer