S: Hvor i alverden er Sherif-Pind henne?

Justitsministeren bør komme hjem fra studietur i USA og tage sige af flygtningekrisen i Danmark, mener Socialdemokraternes Mattias Tesfaye

Søren Pind. (Foto: Jonas Olufson)
Søren Pind. (Foto: Jonas Olufson)

Der rejser sig nu kritik af justitsminister Søren Pinds ageren i den aktuelle flygtningekrise.

Sheriffen, som Pind har kaldt sig selv, bør straks afbryde sin igangværende studietur til USA og i stedet vende næsen mod Danmark, hvor politiet - som han er øverste ansvarlig for - står med den største flygtningeopgave i nyere Danmarkshistorie. Det mener medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, Mattias Tesfaye.

- Sheriffen må komme hjem nu. Hvor er han henne i den her meget specielle situation? Politiet står i en kaotisk situation med stor politisk forvirring og en meget svær politimæssig balance at finde, lyder det fra Mattias Tesfaye.

Mattias Tesfaye. (Foto: Jens Dresling)

Socialdemokraten mener, at justitsministeren bør være i landet - eller i det mindste hurtigt komme tilbage - for at hjælpe med til at håndtere en situation så alvorlig, at Den Nationale Operative Stab nu er iværksat.

- Samtidig er det her også en situation, hvor nogle danske borgere helt åbenlyst udfordrer loven. Det skal alt sammen balanceres. Og så er chefen tilsyneladende taget på studietur på USA for bl.a. at besøge FBI. Jeg synes i stedet, han bør komme hjem på broen.

Hvad er det konkret, du mener, at Søren Pinds tilstedeværelse skal gøre godt for?

- Jeg mener jo ikke, at justitsministeren skal sidde på bagsædet er en politibil. Men når der er tvetydige politiske signaler om, hvad løsningen er. Og når vore nabolande ser igennem fingre med og nærmest ophæver de love og konventioner, som vi forsøger at opretholde. Så er der en politisk opgave, han bør være her for at løse. Og som på alle andre arbejdspladser er det vigtigt at bossen er tilstede, siger Mattias Tesfaye.

20 flygtninge løber fra tog - biler samler dem op

Kan han ikke gøre sit arbejde på de indre linjer?

- Jeg mener, at vi er i en meget speciel situation. Det vil være et stærkt signal til alle de, der - igen - overarbejder hos politiet, at han er fysisk tilstede. Hvorfor er han ikke i Rødby og taler med betjentene? Hvofor får han ikke taget billeder dernede?

Han har jo bakket op om og rost politiet på sin Facebook-profil. Er det ikke godt, at han gør det?

- Det er fint. Men vi kan ikke regere vores land via Facebook. Fysisk tilstedeværelse er vigtig. Det er vigtigt, at dem der er ansat og lige nu er placeret på penible opgaver får et klap på skulderen og en kop kaffe ved frontlinjen med den øverste overordnede, så de ved, at de gør det godt.

Men behøver justitsministeren virkelig være til stede fysisk for det?

- For nu at sige det lige ud: Jeg synes, han skal komme hjem. Det er mærkeligt, at han går rundt og trykker hænder i Washington, når det brænder på i Padborg og Rødby.

Opdatering: Siden Ekstra Bladet har publiceret ovenstående artikel, har Søren Pind meldt ud på sin Facebook-side, at han afbryder sit ophold i USA for at komme hjem til Danmark.