Annonce:
Annonce:

S klar til skattereform, men afviser at pille ved topskat

Socialdemokratiet er med til skattereform, men uden at sænke topskat, siger finansordfører Benny Engelbrecht

Annonce:
Følg Politik

Regeringen kan få Socialdemokratiet med til at forhandle skattereform i foråret, men partiet vil hverken sænke eller fjerne topskatten, som DI foreslår i en netop fremlagt plan.

Det fastslår Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht.

- Vi vil meget gerne være med til en skattereform. Ingen som helst tvivl om det. Vi vil bare ikke være med til at sænke topskatteprocenten. Ellers er Socialdemokraterne selvfølgelig klar til at møde frem ved forhandlingsbordet, siger Benny Engelbrecht.

DI vil i sin 2025-plan fjerne topskatten, og danskerne skal gå senere på pension. Det øger velstanden med 115 milliarder kroner, mens beskæftigelsen vokser med 135.000 personer, vurderer DI.

Annonce:

I 2012 sikrede S-R-SF-regeringen, at færre betaler topskat. Det skete i en skattereform, som også det nuværende regeringsparti Venstre var med i. Reformen hævede godt nok grænsen for, hvornår man betaler topskat, men Socialdemokratiet vil ikke gå videre ad den vej, understreger Benny Engelbrecht.

- Det har aldrig været meningen, at den almindelige metalarbejder skulle betale topskat. Det er et godt grundprincip, at de stærkeste skuldre skal bære det tungeste læs. Godt ti procent betaler topskat, hvis man tjener over en halv million, siger Benny Engelbrecht.

- Men helt at fjerne topskatten er og bliver ikke socialdemokratisk politik.

- Men De Radikales leder, Morten Østergaard, har advaret jer mod at blokere en skattereform med topskatten?

- Ingen - heller ikke De Radikale - tror, at det er eller bliver socialdemokratisk politik at sænke topskatteprocenten. Regeringen har bebudet en sænkning fra 15 til 10 procent. Det er vi heller ikke enige i, siger Benny Engelbrecht.

Han hæfter sig ved, at DI vil investere mere i uddannelse, hvor regeringen vil spare otte milliarder kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: