Annonce:
Annonce:

S: Lad nu lønkommission arbejde i fred

Socialdemokraterne vil ikke blande sig i Folketingets løn-privilegier, før Vederlagskommissionen har talt.

Annonce:
Følg Politik

Giv nu Vederlagskommissionen arbejdsro.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen, efter, at Enhedslisten har foreslået en række forringelser af folketingsmedlemmers og ministres pensionsforhold.

Eksempelvis skal politikere først kunne modtage politikerpension fra folkepensionsalderen ligesom alle andre danskere, og at det skal tage længere tid at optjene retten til ministerpension ved at forlænge optjeningsperioden fra ét til to år.

Forslag, der får opbakning fra både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Jeg giver Enhedslisten ret i, at vi skal gå hele den her ordning om politikeres pensionsforhold efter i sømmene. Det har vi ikke gjort i rigtig mange år, og det er derfor, vi har bedt en kommission se på området, og det er kun ret og rimeligt, siger Leif Lahn.

Annonce:

Socialdemokraterne, Venstre, De Radikale, SF og De Konservative står bag nedsættelsen af Vederlagskommissionen, der til efteråret skal nedkomme med forslag til en mulig omkalfatring af folketingspolitikernes løn- og pensionsvilkår.

Og når nu den kommission er nedsat, så skal den også have lov til at gøre arbejdet færdigt, siger Leif Lahn Jensen.

- Jeg synes ikke, at vi skal diskutere det nu, for kommissionen skal have fred til at arbejde. Lad os nu få et system, hvor tingene bliver lagt åbent frem, siger Leif Lahn Jensen, der før sit hverv som folketingspolitiker i øvrigt har været havnearbejder.

Spørgsmål: Kan du forstå, hvis nogle af dine gamle kolleger på havnen undrer sig over, at du skal have lov til at trække dig tilbage mange år før dem?

- Jeg kan sagtens forstå alt det der. Det er også derfor, det er vigtigt at få det belyst ordentligt i stedet for, at vi slynger alle mulige forslag ud i luften.

- Lad nu kommissionen arbejde, så vi ud fra et sagligt grundlag kan diskutere, hvordan tingene skal skrues sammen, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: