S: Minister må sikre, at Skat kan bruge Panama-papirer

Behovet for flere beføjelser til Skat understreges af offentliggørelse af nogle af Panama-papirerne, mener S

Mandag aften offentliggøres nogle af de mange informationer om penge skjult i skattely, de såkaldte Panama-papirer.

Men ifølge Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen, er der en risiko for, at Skat kun får halvt gavn af informationerne. Skat kan nemlig ikke kræve informationer fra bankerne om de konkrete transaktioner, der har fundet sted efter 2013, påpeger han.

- Vi har foreslået, at Skat får hjemmel til at kræve de informationer udleveret af bankerne. Det har regeringen desværre indtil nu afvist, siger Jesper Petersen.

- Regeringen bør træde i karakter, så vi kan komme denne her form for skattesvindel til livs og for alvor bruge de informationer, der kommer frem, siger han.

De 11,5 millioner dokumenter, der blev lækket for nylig, har afsløret, at et firma i Panama hjælper velhavere fra hele verden med at holde formuer hemmelige for skattemyndighederne.

Ingen ved, præcis hvor detaljeret den database, der offentliggøres mandag, bliver. Jesper Petersen glæder sig under alle omstændigheder over, at navnene på personer og firmaer, der har skjult penge i skattely, formentlig kommer frem.

- Skat kan bruge det til at stå stærkere i eksisterende sager og måske se nye mønstre. Det siger de i hvert fald selv.

- Men hvis man for alvor skal have gavn af det, så skal man kende nogle af de transaktioner og pengestrømme, der ligger bag de navne og selskaber, siger han.

- Det mener vi, at regeringen skal sørge for, at Skat får muligheden for at kræve udleveret. Ellers kommer man kun et lille stykke ad vejen.

Forslaget om udvidet hjemmel til Skat er en del af et større udspil om skattely, som Socialdemokraterne lancerede i sidste uge. Dengang sagde skatteminister Karsten Lauritzen (V), at han ville se nærmere på forslaget.

1 kommentar
Vis kommentarer