S og DF bakker op om indrejseforbud til Syrien

Unge skal hindres i at rejse til Syrien, og derfor er det godt med straf op til seks års fængsel, lyder det

Godt, at justitsminister Søren Pind (V) vil gøre det strafbart at rejse til Syrien.

Det mener både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, som derfor støtter forslaget om, at det skal være forbudt for danske statsborgere og herboende udlændinge at rejse til "områder, hvor en terrororganisation er part i en væbnet konflikt".

- Det er et glimrende forslag og har været en prioritet for os gennem et stykke tid, så lad os endelig få det gennemført, siger DF's retsordfører Peter Kofod Poulsen.

- Det skal simpelthen ikke være muligt at rejse ind i de her konfliktzoner, og vi skal sikre os, at folk ikke rejser i krig for at støtte IS eller andre terrororganisationer.

Dansk politik Pind: Seks års fængsel for at rejse til Syrien

Ifølge forslaget skal det nemlig koste op til seks års fængsel, hvis man rejser til Syrien, og det er Peter Kofod Poulsen meget tilfreds med.

- Vi vil simpelthen ikke have, at man forsøger at rejse i hellig krig, og derfor er det godt, at der lægges op til markant strengere straffe, hvis man forsøger på det, siger han.

Ifølge Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, er det faktisk Socialdemokraternes fortjeneste, at justitsministeren nu kan komme med forslaget.

For et år siden bad partiet ifølge hende nemlig Straffelovrådet om at komme med en model for, hvordan et indrejseforbud kunne se ud.

- Derfor støtter vi naturligvis det her, da vi selv satte arbejdet i gang. Vi bakker fuldt op om det og vil følge det helt til dørs.

- Vi har set for mange unge rejse til Syrien, hvor det er svært for politiet at dokumentere, at de har været en del af terrorbevægelser. Med det her forslag kan man sige, at hvis du har været i Syrien, så er det nok til at blive straffet, når du kommer hjem, siger Trine Bramsen.

6 kommentarer
Vis kommentarer