S og V i åben talkrig: Sass beskylder Hjort for at stå bag beregninger

Krigen optrappes mellem S og V. Gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) beskylder finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for selv at have sørget for udregningerne bag 2025-kritik

Henrik Sass Larsen refererer efter et møde med finansministeriets embedsfolk, at finansministeren selv stod bag tallene, da S-planen blev kritiseret. Foto: Lars Krabbe
Henrik Sass Larsen refererer efter et møde med finansministeriets embedsfolk, at finansministeren selv stod bag tallene, da S-planen blev kritiseret. Foto: Lars Krabbe

Det store talskænderi mellem V og S fortsætter for fuld styrke efter et møde mellem Finansministeriet og Socialdemokratiet torsdag morgen.

Gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) beretter fra et netop afholdt møde på Christiansborg, at Finansministeriets embedsfolk overfor Socialdemokratiet skulle have erkendt, at beregningerne der kritiserede S-plan, ikke er foretaget af ministeriets uvildige økonomer.

Da finansminister Claus Hjort Frederiksen tirsdag kritiserede Socialdemokraternes 2025-plan og kaldte regnestykket bag for 'fup', var beregningerne ifølge ham foretaget af Finansministeret.

Men Henrik Sass Larsen påstår nu, at tallene er leveret af Claus Hjort selv.

Hjort om Mettes 2025-plan: Jeg er skuffet

- Det er finansministeren personligt, der har lavet tallene. Det er blevet markedsført som om det er Finansministeriet, og det synes vi var meget mærkeligt, fordi det var nogle meget grove anklager, siger Henrik Sass Larsen til TV 2, og understreger, at det altså er finansministerens egne tal og udregninger, kritikken er baseret på.

Venstre-top afskriver aftale med Mette F: Pistolerne er trukket

Største skandale
Henrik Sass Larsen (S) kalder sagen en 'stor skandale', som han ikke har set mage til i sine 16 år på Christiansborg.

I den oprindelige artikel i Politiken, giver finansminister Claus Hjort udtryk for, at udregningerne planen er lavet af politisk neutrale embedsmænd.

Ifølge disse udregninger vil Socialdemokratiets plan efterlade det, som Hjort kalder et 'hul i kassen' på 6,5 milliarder kroner.

Finansordfører hos Socialdemokratiet Benny Engelbrecht har ikke på nogen måde ville anerkende regnestykket, og har siden kritikken af S-planen kom frem, kaldt tallene for 'groft manipulerende'.

Ekstra Bladet arbejder på at får en kommentar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen...

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag