S og V i bitter ordkrig om flygtningelandsbyer

Der er bestemt ikke enighed om, hvem som kom først med tanken om flygtningelandbyer

Dan Jørgensen mener Jakob Ellemann-Jensen er på vildspor (Foto: POLFOTO)
Dan Jørgensen mener Jakob Ellemann-Jensen er på vildspor (Foto: POLFOTO)

Efter en god gang politisk børnehave er de tre store partier i Folketinget - S, DF og V - nu enige om at undersøge mulighederne for at bygge landsbyer til flygtninge.

Tanken er den, at byerne skal lette noget af presset på kommunerne, hvor flygrninge i dag bliver fordelt, når de har opnået asyl.

Men først skal der altså mundhugges.

Jakob Ellemann-Jensen (V) undrer sig nemlig over, at Dan Jørgensen (S) 'skal slå sig selv så meget på brystet, når han kommer rendende med det her. Han var modstander af det i december'. Det siger han til Ritzau.

Ikke dramatisk
- Jeg undrer mig over retorikken, der handlerde om 'at regeringen ikke gør noget, de er tilbageholdne med alting'. Der tænker jeg bare, regeringen forelsog det her allerede tilbage i december. Så mere dramtisk behøver man ikke at gøre det, uddybder den politiske ordfører over for Ekstra Bladet.

- Fortællingen dengang var da ellers, at I ikke ville gå med til flygtningelandsbyerne og derfor kunne man ikke nå frem til en udlændingepakke?

- Jo, jo. Men det undersøgelsen går på i dag, er en undersøgelse af flygtningelandsbyer. Det foreslog vi allerede dengang.
- Fra andres side ønskede man at etablere landbyerne, men vi ønskede at undersøge det først. Det gør man så nu. Det er fint,  siger Jakob Ellemann-Jensen.

Ren nonsens
Dan Jørgensen er ikke overraskende dybt uenig med Venstre-mandens udlægning af forløbet.

- Det er ren nonsens. Ellemann var ikke til stede ved de forhandlinger. Det er dårlig stil at tale om, hvad der sker til lukkede ved forhandlinger - og hvis man gør det skal man i hvert fald tale sandt. Altså, vi bragte flygtningelandsbyer ind i forhandlingerne om udlændingepakken. Men blev afvist af regeringen.

- Hvis det var, regeringen hele tiden har villet lave et beslutningsgrundlag, hvorfor er de så ikke i gang med det. Ind til i går var de imod. Nu er de lige pludselig for det, påpeger Dan Jørgensen.

Se også: S ønsker åbne flygtningelandsbyer

Se også: Venstre har selv ønsket at se nærmere på flygtningelandsbyer

1 af 2 Jakob Elleman forstå ikke Dan Jørgensen slår sig på brystet (Foto: Anita Graversen)
2 af 2 Dan Jørgensen mener Jakob Ellemann-Jensen er på vildspor (Foto: POLFOTO)
81 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere