S om integrationsforhandlinger: - Vi er blevet smidt ud!

Socialdemokraterne kommer ikke til at spille nogen rolle i forhandlingerne om stramninger på udlændingeområdet

(Foto: Niels Hougaard)
(Foto: Niels Hougaard)

- Vi er blevet smidt ud.

Sådan lyder det tirsdag aften fra Socialdemokraternes udlændingeordfører Dan Jørgensen efter en kort runde forhandlinger hos integrationsminister Inger Støjberg (V) om en række stramninger på udlændingeområdet.

Den mest omdiskuterede stramning er regeringens ønske om at indføre en såkaldt integrationsydelse til udlændinge og danske statsborgere, der ikke har været i landet i syv af de seneste otte år - en ydelse, der skal gå fra kontanthjælp til SU-niveau.

Socialdemokraterne havde på forhånd valgt at acceptere det, der reelt var næsten en halvering af ydelserne til gengæld for, at børnefamilier på en række områder fik ret til særhjælp til køb af eksempelvis flyverdragter og bøger samt ret til fritidsaktiviteter.

Men det var altså ikke nok til at blive ved forhandlingsbordet, siger Dan Jørgensen.

- Vi er blevet smidt ud, selvom vi kom med det her kompromis. Selv helt basale menneskelige tiltag var der ikke lydhørhed for fra ministerens side. Det viser, at de her forhandlinger har været det rene Christiansborg-teater, siger han.

- Vi fik ikke engang lov til at forhandle videre om de øvrige dele af pakken. Det var ministeren ikke interesseret i, siger Dan Jørgensen.

Dermed er det kun partierne fra den blå blok, der er tilbage. Tidligere har både De Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten forladt forhandlingerne. Det skete, da regeringen lagde integrationsydelsen på bordet i sidste uge.

108 kommentarer
Vis kommentarer