S om nye flygtningetal: Løkke må droppe skattelettelser

Regeringen regner med knap 100.000 flere flygtninge og familiesammenførte frem mod 2020 end hidtil ventet

119.000 'flygtninge og familiesammenførte til flygtninge' ventes nu, at slå sig ned i Danmark frem mod 2020. Foto: Lars Krabbe
119.000 'flygtninge og familiesammenførte til flygtninge' ventes nu, at slå sig ned i Danmark frem mod 2020. Foto: Lars Krabbe

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lovede både straksopbremsning for asylansøgere og skattelettelser til lavtlønnede i valgkampen. 

Men den prognose for befolkningsudviklingen frem mod 2020, som regeringen hidtil har lænet sig op af, er blevet overhalet af virkeligheden eller nærmere bestemt tilstrømningen af flygtninge og familiesammenførte.

Det betyder helt konkret, at Løkke-regeringen regner med, at der vil komme 97.000 flere 'flygtninge og familiesammenførte til flygtninge', end der var forudsat i den hidtidige prognose, som stammer fra maj sidste år.

Det fremgår af et svar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) til Folketingets finansudvalg.

Flygtninge og deres familiesammenføringer vil få befolkningstallet til at vokse med 119.000 frem mod 2020, fastslår finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). Foto: Lars Krabbe Dansk politik - 19. mar. 2016 - kl. 12:31 Hjort: 100.000 ekstra flygtninge på vej til Danmark

Og selvom finansministeren ikke skriver noget om, hvad konsekvenserne for samfundsøkonomien vil være, så mener Socialdemokraterne, at den nye prognose må sætte alle overvejelser om skattelettelser på pause.

- Det tyder på, at når man laver fremskrivninger er situationen langt mere alvorlig end regeringen har givet indtryk af, mener finansordfører Benny Engelbrecht (S).

- Derfor er vores klare opfordring også, at regeringen udskyder enhver tanke om skattelettelser på ubestemt tid.

Hjort gør det klart, at det er de mange flygtninge, der er kommet til Danmark de seneste måneder, der er årsag til den ændrede prognose.

'Det afspejler alene ændringen i antallet af opholdstilladelser til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge i perioden fra 2016-2019', skriver Claus Hjort Frederiksen.

I den hidtidige prognose forventede man, at der ville komme 22.000 'flygtninge og familiesammenførte til flygtninge' til Danmark i perioden 2016-2020.

Nu forventer man altså, at tallet bliver 119.000. Det fremgår det af svaret fra Claus Hjort.

Fopto: Toke Hage Dansk politik - 11. mar. 2016 - kl. 10:18 Indvandrere på kontanthjælp: Her er chok-tallene

164 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere