S-ordfører i heftigt angreb: Facebook-brøler afslører DF som racister

- Det viser, hvilket parti DF er inderst inde, påpeger socialdemokrat, efter Dansk Folkeparti har trukket Facebook-deling tilbage

Lars Aslan Rasmussen angriber DF i hovedstaden efter deling af Muhammed (Foto: Ekstra Bladet)
Lars Aslan Rasmussen angriber DF i hovedstaden efter deling af Muhammed (Foto: Ekstra Bladet)

Dansk Folkeparti i København er havnet i et stormvejr af Egon'ske dimensioner på de sociale medier, efter partiets lokalafdeling i København delte en grovkornet joke om muslimer, sorte penge, pengesedler, kontanthjælp og Muhammed-tegninger på Facebook.

Det er dette opslag, som Dansk Folkeparti i hovedstaden har fjernet igen (Foto: Facebook) Dansk politik DF i massiv Facebook-brøler: Delte grov Muhammed-joke

Nu går de politiske modstandere på Københavns Rådhus til angreb på det omdiskuterede opslag.

Se opslaget nederst i artiklen

Politisk ordfører for Socialdemokraterne i Borgerrepræsentationen, Lars Aslan Rasmussen, mener, at delingen af vittigheden afslører Dansk Folkeparti sande racistiske ansigt.

- Det jo en opdatering, de har delt. Hvorfor er det slemt?

- Det er jo direkte racistisk. Der bliver lavet en lighed mellem folk, der er sorte og folk på kontanthjælp. For det andet er det en spytklat lige i ansigtet på ofrene for Charlie Hebdo.

- Det er rigtig alvorligt. Det viser, hvilket parti DF er inderst inde, når de laver jokes med den slags ting, siger han til Ekstra Bladet.

Viser DF-tankegang
Han mistænker partiet for med overlæg at gå til stregen, og argumenterer for, at brølerne bør få konsekvenser.

- Jeg tror, det er med vilje, indtil det blev opdaget, så kan de godt se, at det er for langt ude. Men det viser noget om tankegangen hos Dansk Folkeparti. Hvis ikke ham lokalformanden ikke får et spark i røven, så viser det, at det er noget man godt må i Dansk Folkeparti. Du må ikke kritisere partiledelsen, men du må godt svine folk til som har en anden hudfarve.

- Er du ude på at score nogle billige politiske point?

- Nej, jeg synes det er vigtigt, at nogen står op imod det her. DF betegner sig selv som et helt almindeligt parti - så kan vi se, at det er de ikke. Hvis der er nogen, som prøver at score point, så er det Dansk Folkeparti, der prøver at udnytte en tragedie.

Mogens Camre-finten
- Det kunne ellers godt ligne, at du vil angribe DF, bare fordi de har begået en fejl? Det har jo slettet det...

- Det er desværre noget, vi ser. Det er ikke længe siden vi så Mogens Camre, kritisere én med indisk baggrund, fordi han er integrationsminister (Manu Sareen, red.) og en tyrkisk journalist, der interviewede ham. Så hudfarve spiller åbenbart en rolle for Dansk Folkeparti.

Lars Aslan Rasmussen mener, at DF's kulturborgmester i København, Carl Christian Ebbesen, der også er organisatorisk næstformand i DF's landsorganisation, bør gå ind i sagen.

- Det er uværdigt at have en kulturborgmester, hvis medlemmer laver sådan noget, uden det får konsekvenser. Carl Christian Ebbesen er også kulturborgmester for folk på kontanthjælp og har en anden etnisk baggrund, påpeger han.

Tavs top-DF'er
Carl Christian Ebbesen mener ikke, han har noget at gøre i sagen. Han hæfter sig ved, at administratoren af Facebook-siden har beklaget og slettet opslaget.

- Det er ikke noget, som jeg har noget med at gøre, siger kulturborgmesteren, der heller ikke har nogen kommentarer til Lars Aslan Rasmussens heftige kritik af Dansk Folkeparti.

Her opslaget, som skaber debat.

 

 

1 af 3 Carl Christian Ebbesen ønsker ikke at gå ind i debatten om Facebook-opslag (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 3 Sådan ser det omdiskuterede opslag ud (Foto: Facebook)
3 af 3 Lars Aslan Rasmussen angriber DF i hovedstaden efter deling af Muhammed (Foto: Ekstra Bladet)
0 kommentarer
Vis kommentarer