Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

S-politiker undrer sig: Hvorfor går Pia K. ind i den nabo-sag?

Gentofte Kommune vil give 50 flygtninge et midlertidigt hjem omkring 200 meter fra Pia Kjærsgaards hus, men både Pia og husbonden kæmper imod. Det undrer socialdemokrat

Hør mere om sagen her

Det vækker undren hos et af de socialdemokratiske medlemmer af byrådet i Gentofte, når Pia Kjærsgaard pludselig skriver læserbreve om placering af flygtninge i Gentofte Kommune.

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti og nuværende formand for Folketinget kæmper blandt andet imod placering af 50 flygtninge på et uudnyttet hospital, som ligger 200 meter fra Pia Kjærsgaards hjem.

Kjærsgaards mand Henrik Thorup kæmper også mod placeringen, og han raser også i den lokale avis Villabyerne, og selvom ægteparret selvfølgelig må debattere flygtninge-boliger, så undrer ildhuen det socialdemokratiske byrådsmedlem i Gentofte Irene Lütken.

- Som udgangspunkt synes jeg – ægtepar eller ej – at det er fint, at de benytter sig af deres ytringsfrihed og deltager i en lokal debat. Flygtningespørgsmålet er væsentligt, da det sætter kommunernes økonomi under pres, men jeg undrer mig da over, at Folketingets formand lige netop går ind i den sag, siger Irene Lütken til Ekstra Bladet.

Intet problem
Irene Lütken stemte for placering af flygtningene, og hun kommer selv til at bo nær en af de større grupper.

Der er dog intet problem i at tage ansvar, mener socialdemokraten, selv om hun hellere havde set mindre grupper placeret rundt om i kommunen.

- Vi har i kommunalbestyrelsen tilstræbt, at flygtninge skal spredes ud i hele kommunen og ikke kun i den del af kommunen, hvor de almene boliger er, da de i forvejen er pressede. Vi må alle bidrage til løsningen. For mig er der ikke noget Over-Gentofte eller Under-Gentofte. Vi må tage hver vores del, og jeg bliver genbo til en gruppe på 60 flygtninge, siger hun.

I læserbrevet påpeger Kjærsgaard, at andre kommuner har oprettet teltlejre og flygtninge-pavillioner som en mulig løsning på bolig-problemet.

- Har man blot kastet et hurtigt blik på tomme bygninger uden at undersøge, om det var mere gavnligt for kommunens økonomi at realisere dem? spørger den tidligere DF-formand retorisk.

Pia Kjærsgaard har sidste forår skrevet flere læserbreve i den lokale avis, men siden DF'eren blev formand for Folketinget i sommer, har hun ikke optrådt på lokalavisens holdningssider.

Indtil nu.

Manden stemmer imod
Placering af flygtninge i Gentofte kom på dagsordenen, da kommunen i december fik at vide, at de skulle modtage 294 flygtninge i 2016. Tidligere havde kommunen regnet med at få 117, så der var behov for næsten tre gange så mange boliger.

Familien Kjærsgaards modstand mod kommunens fordeling af flygtninge slutter dog ikke med Pias læserbrev.

I samme udgave af Villabyerne har hendes mand Henrik Thorup (DF) også fået et læserbrev med.

Thorup er næstformand i Region Hovedstaden, og han raser over, at regionen aldrig har godkendt de 50 flygtninge på Gentofte Sygehus. Regionen ejer nemlig bygningerne, og der har angiveligt kun været dialog mellem region og kommune. Ingen aftale er derfor på plads, og det får Kjærsgaards mand til at erklære sig ' målløs' over vedtagelsen i byrådet.

Derfor kæmper husbonden nu med alle midler imod, at flygtninge kommer til at bo i de uudnyttede rum på hospitalet.

- Fra Dansk Folkepartis side ligger det helt fast, at vi ikke vil godkende, at den nyrenoverede hospitalsbygning skal huse 50 flygtninge, skriver Henrik Thorup i læserbrevet.

Udover den eventuelle fejl i proceduren, så skriver Henrik Thorup intet om, hvorfor de 50 flygtningeikke kan bo på hospitalet.

Kommune afviser fejl
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester i Gentofte Hans Toft (K). Kommunaldirektør Frank E. Andersen udtaler dog i en skriftligt svar.

- Vi har igennem det sidste stykke tid ført drøftelser med Region Hovedstaden om de specifikke vilkår for leje af bygningerne ved Gentofte Hospital, der har stået tomme igennem længere tid.

Det er ikke lykkedes at få hverken kontakt eller svar fra Pia Kjærsgaard eller Henrik Thorup.

1 af 2 
2 af 2 (Foto: Ditte Valente)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen