Annonce:
Annonce:

S-profil buldrer: Træk udsagn om Mettes minkdragt tilbage

Det er under lavmålet at anklage statsministeren for spin, efter hun troppede op i værnemidler fra top til tå på minkfarm

Ved besøget på minkfarmen måtte Mette Frederiksen tørre tårer væk, og det mener Ekstra Bladets politiske kommentator er både 'desperat' og samtidig 'en bragende succes'.
Annonce:
Følg Politik

Alex Vanopslagh (LA) og Jan E. Jørgensen  bør trække deres kritik af Mette Frederiksens grundige brug af værnemidler under sit besøg på en nedlagt minkfarm torsdag.

Det mener Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen:

- De skulle erkende, at de var for hurtigt ude og trække deres udsagn tilbage, siger han til Ekstra Bladet.

Mettes mink-dragt vækker vrede: Indædt forsvar

Årsagen er, at Fødevareministeriet nu bakker op om Mette Frederiksens brug af værnemidler fra top til tå, som gjorde statsministeren og hendes stab ukendelig bag sikkerhedsbriller, heldragt ned hætte og maske.

I et tweet skriver Fødevareministeriet, at statsministeren fulgte vidtgående anbefalinger om bl.a. visir og heldragt fra Fødevarestyrelsen.

Derfor bør Alex Vanopslagh og Jan E. Jørgensen pakke sammen, mener Jesper Petersen:

Annonce:

- Jeg ved godt, at Venstre-folk tager det med myndighedernes anbefalinger mindre alvorligt. Men statsministeren gør præcist det, som Fødevarestyrelsen har ment, var det rigtige at gøre.

- Det er endnu et tegn på en opskruet og usaglig kritik, som mange borgerlige i disse dage sender efter hende, selvom myndighederne klart har anbefalet de her tiltag.

- Men som vi forstår det - også på de journalister, der var til stede - var det en anbefaling fra myndighederne. Ikke et krav?

- Jo, men det er det, hun er blevet anbefalet at gøre af Fødevarestyrelsen. Og det er samme beskyttelse, som journalister og andre havde på. Den samme beskyttelse, som man anbefaler andre, der besøger de her minkfarme for tiden. Det er ikke for sjov, man tager sådan noget på.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Panden mod muren

Ekstra Bladet har gennem fredagen forsøgt at få udleveret hele anbefalingen om værnemidler, som Mette Frederiksen klædte sig efter under sit besøg på minkfarmen ved Kolding

Klokken 9.10 beder Ekstra Bladet Statsminsteriet om anbefalingen. Herfra henviser pressechefen til Fødevareministeriet.

Klokken 9.40 beder Ekstra Bladet om at få anbefalingen sendt fra Fødevareministeriet. Men her henviser pressechefen imidlertid til Fødevarestyrelsen.

Herefter ringer Ekstra Bladet til styrelsen, som dog beder om at få sendt en mail.

Klokken 10.20 beder Ekstra Bladet derfor skriftligt Fødevarestyrelsen om at få tilsendt anbefalingen.

Klokken 11.41 skriver Fødevareministeriet på Twitter, at anbefalingen til statsministeren er baseret på Fødevarestyrelsens retningslinjer og inkluderer mundbind, visir og heldragt. Et beskåret billede af retninslinjerne medfølger uden angivelse af, i hvilken sammenhæng og under hvilke betingelser den omfattende brug af værnemidler skal i spil.

Teksten fortsætter under billedet...

Klokken 12.08 rykker Ekstra Bladet derfor både Fødevareministeriet og Fødevarestyrelsen for svar.

Klokken 14.46 rykker Ekstra Bladet pr. telefon Fødevarestyrelsen.

Klokken 14.52 rykker Ekstra Bladet pr. telefon Fødevareministeriet.

Klokken 16.08 rykker Ekstra Bladet pr. mail Fødevarestyrelsen.

Klokken 16.20 beder Ekstra Bladet Fødevareministeriet om aktindsigt i anbefalingen til Statsministeriet og i retningslinjerne, som anbefalingen baserer sig på.

- Jeg har talt med minkavler Peter Hindbo til morgen. Han påpeger, at det ikke var et krav, og at han ikke har haft nogen smitte og heller ikke har nogen dyr tilbage på farmen. Er det ikke meget voldsomt at troppe op med hele udstyret?

Annonce:

- Men det er den anbefaling, hun har fået af de myndigheder, hun har konsulteret inden besøget på en minkfarm. Jeg ved godt, at eksempelvis Lars Løkke Rasmussen sorterer i rejsevejledninger, inden han tager afsted. Men statsministeren har fulgt anbefalingen.

- Så du kan helt afvise, at man valgte at følge den her anbefaling for at give indtryk af, at besøget på minkfarmen var farligere, end det var?

- Fuldstændig. Det er langt ude at antage, at man forsøger med en påklædning at skræmme folk. Mange borgerlige taler med en enormt opskruet retorik for tiden. Det er noget, amerikanerne lider voldsomt under. Vi skal ikke lade de tendenser vinde frem i Danmark, siger Jesper Petersen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kritikke er haglet ned over regeringens håndtering af minkskandalen, og sidste fredag blev de mange spørgsmål for meget for statsministeren.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: