S-profil med kæk niqab-kommentar: - Det er vigtigt for os at mødes ansigt til ansigt ...

Socialdemokraten Mattias Tesfaye var den eneste, der ville mødes ansigt til ansigt med to kvinder i niqab

Mattias Tesfaye med de to kvinder, han onsdag mødtes med på Christiansborg. Privatfoto
Mattias Tesfaye med de to kvinder, han onsdag mødtes med på Christiansborg. Privatfoto

Socialdemokratiets nye udlændinge og integrationsordfører, Mattias Tesfaye, er allerede trukket i arbejdstøjet på sit område.

Onsdag havde Tesfaye sagt ja til at mødes med to kvinder, der ville fortælle ham, hvorfor de er modstandere af det kommende burkaforbud, som Socialdemokratiet bakker op om.

De to unge kvinder bærer begge niqab og mødte op til mødet med S-ordføreren i den traditionelle, muslimske klædedragt, som dækker hele ansigtet bortset fra øjnene. Det var der tilsyneladende ingen andre politikere i Folketinget, som havde i sinde.

Ifølge Mattias Tesfaye fik det den ene af kvinderne til at takke mange gange for mødet:

'Jeg havde idag besøg på Christiansborg. To unge, kloge og flinke kvinder. Den ene startede med at sige:

'Mange tak for at du vil mødes med os. Du er den eneste politiker, der har svaret på vores henvendelse. Det er vigtigt for os at mødes ansigt til ansigt og forklare hvorfor vi er modstandere af et burka-forbud.'

Den tyggede jeg lidt på...'

Venstres vilde søforklaring: - Det er ikke et burkaforbud - det gælder også KKK

Burkaforbuddet har gennem sidste efterår skabt ophedet debat. Forbuddet kommer efter alt at dømme til at gælde alle beklædningsgenstande, der dækker hele ansigtet inklusive niqab.

Anken mod de traditionelle klædedragter burka og niqab har - udover anklagerne om at de er kvindeundertrykkende - været, at de gør det umuligt at mødes 'ansigt til asnigt' med de kvinder, der har dem på.