S-profil om Pia K: Hun har optrådt uden format

DF var inviteret, siger Socialdemokrat, efter Pia Kjærsgaard har afvist at kende til afskedsreception for Helle Thorning-Schmidt

Pia Kjærsgaard og Helle Thorning-Schmidt. (Foto: Polfoto)
Pia Kjærsgaard og Helle Thorning-Schmidt. (Foto: Polfoto)

Socialdemokraternes folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen har ikke i sinde at æde sine ord, efter det har vist sig, at Pia Kjærsgaard slet ikke var inviteret til tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts afskedsreception på Christiansborg tirsdag.

Rabjerg Madsen langer ellers voldsomt ud efter Kjærsgaard, som han i BT beskylder for at mangle format, efter Folketings-formanden ikke deltog i receptionen.

Samtlige partier og Statsministeriet har imidlertid modtaget en invitation fra Socialdemokraterne til den meget velbesøgte reception, hvor både statsminister Lars Løkke Rasmussen og Thornings afløser som S-formand, Mette Frederiksen, holdt taler.

Det fortæller Christian Rabjerg Madsen til Ekstra Bladet. Og netop invitationen til Dansk Folkepartis mailadresse burde have fået partiet til at sende Kjærsgaard forbi Fællessalen på Christansborg for at sige ordentligt farvel til Thorning, mener folketingsmedlemmet.

(Arkivfoto: Anders Brohus) Dansk politik - 30. mar. 2016 - kl. 11:31 Pia K. afviser boykot: Jeg var slet ikke inviteret til Thornings fest

- Jeg står ved mine ord. Sagen er den, at alle partier har modtaget en formel invitation til receptionen. Det har DF selvfølgelig også. Og så mener jeg, at de bør sende deres fremmeste medlem af Folketinget, der tilmed også er vores tillidsrepræsentant. Hun har optrådt uden format, siger Christian Rabjerg Madsen til Ekstra Bladet.

- Men der er ikke blevet sendt en invitation til formandskontoret og Pia Kjærsgaard personligt. Hvordan skal hun så kunne vide, at hun er inviteret?

- Det er en teknikalitet. DF må forventes at tale sammen. Og alle på Christiansborg har vidst, at den reception var i går, så jeg synes det er kritisabelt og en dårlig undskyldning, at hun ikke dukker op, lyder det fra Christian Rabjerg, der mener, at sagen illustrerer, at Pia Kjærsgaard 'har et horn i siden' på Helle Thorning.

De to kvindelige toppolitikere har været i totterne på hinanden flere gange tidligere. I 2013 fik Pia Kjærsgaard lukket sin Facebook-profil i 24 timer, fordi hun havde skrevet, at ’statsministeren er bare for dum og naiv’. Og da Thorning fik sit nye job som international topchef for Red Barnet blev Kjærsgaard spurgt, hvordan hun ville huske Thorning som statsminister.

- Uha. Det ligger efterhånden så langt tilbage, så jeg ikke kan huske det. Et halvt år er lang tid i politik, sagde Pia Kjærsgaard.

504 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere