S-profil revser Løkke: Hvor uambitiøst!

Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbecht, er bestemt ikke imponeret over statsministerens fire løfter for sin kommende embedsperiode

Benny Engelbrecht er ikke imponeret af Lars Løkkes fire visioner for den kommende embedsperiode. (Foto: Lars Krabbe)
Benny Engelbrecht er ikke imponeret af Lars Løkkes fire visioner for den kommende embedsperiode. (Foto: Lars Krabbe)

- Det er direkte uambitiøst. Lars Løkke Rasmussen sidder bag rattet på en fuldtanket bil, men ønsker kun at køre en lille søndagstur. Han har overtaget et Danmark i økonomisk topform, så de fleste af hans mål kræver blot, at han fortsætter den sikre kurs, den socialdemokratisk ledede regering udstak.

Så klar er Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, i mælet, der er i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet kommer med en hård kritik af landets statsminister.

Lars Løkke Rasmussen stod i dag frem i landets tre store morgenaviser, Jyllands Posten, Politiken og Berlingske, hvor han fremlagde Venstres fire visioner for den kommende embedsperiode.

Lars Løkke Rasmussen har fire mål, der skal definere, om han bliver en succes eller en fiasko. (Foto: Philip Davali) Dansk politik - 9. aug. 2015 - kl. 11:24 Her er Løkkes fire løfter

Målet er flere i arbejde, flere private job, bedre kernevelfærd og færre asylansøgere, og Løkke er ikke i tvivl om, at regeringen står til regulær dumpekarakter, hvis dette ikke lykkes.

- Vi skal bevæge os den vej, og kald os en fiasko, hvis vi ikke bevæger os den vej, siger han til Politiken.

Lars Løkke kommer i interviewet med Lars Løkke ikke ind på, hvordan disse mål skal indfries, og det undrer S-profilen.

- Alle venter eksempelvis, at beskæftigelsen kun går en vej de kommende år, nemlig stigende. Det gælder de økonomiske vismænd, Nationalbanken og den tidligere regerings økonomiske redegørelser. Alligevel vil Lars Løkke ikke sætte tal på det, han vil måles på, siger han i den skriftlige kommentar til Ekstra Bladet.

Ingen nulvækst
Under valgkampen var et af de mest debatterede emner, Venstres løfte om at indføre udgiftsstop også kaldet nulvækst i den offentlige sektor. Et af målene for Venstre var, at nulvæksten skulle være med til at finansiere skatte- og afgiftslettelser.

Men det bliver nærmest umuligt at føre ud i livet, erkender Løkke i interviewet med Politiken, da der ikke er flertal for Venstres kurs.

- Jeg ved jo for eksempel godt, at det udgiftsstop, som jeg definerede i 2012, er der jo ikke flertal for i Folketinget. Det betyder jo alt andet lige, at der er færre ressourcer at lave skatte- og afgiftsnedsættelser for, end der ville have været, hvis der havde været et andet flertal. Det er jo bare et vilkår, siger Lars Løkke Rasmussen.

Heller ikke denne udmelding imponerer socialdemokraterne, der antyder, at Lars Løkke er godt på vej mod et løftebrud.

- Det er interessant, at pejlemærkerne ikke omfatter skattelettelser. Her er statsministeren med andre ord allerede på hastig retur i forhold til valgkampen. Når det er sagt skal der ikke herske tvivl om at vi socialdemokrater vil søge indflydelse på regeringens politik, der hvor vi kan, siger Benny Engelbrecht.

153 kommentarer
Vis kommentarer