S-profil revser Løkke: Pinligt og desperat

Forsvarsminister Nicolai Wammen går til modangreb på Lars Løkke Rasmussen efter kritik af regeringens udlændinge-politik

Nicolai Wammen finder Lars Løkke-angreb pinlig.
Nicolai Wammen finder Lars Løkke-angreb pinlig.

Udlændinge-debatten har nu for alvor gjort sit indtog i valgkampen, efter den omstridte salafist Adnan Avdic i et næsten ti minutter langt interview på TV2 bogstaveligt bandede grundloven langt væk.

Disse ytringer har fået flere politiske profiler i begge lejre af folketinget til at fordømme salafistens holdninger til det danske demokrati.

Men ikke nok med det. Statsminister-kandidaten Lars Løkke Rasmussen har her til eftermiddag gået direkte til angreb på regeringens 'fejlslagne'  udlændinge-politik de forgangne fire år, som han kalder et stort svigt.

- Vi har lukket folk ind i Danmark, der ikke hører til, og opfordringen om at rejse hjem igen lytter de nok ikke til. Regeringens ord er ikke nok, siger han til tv2.

Ikke meget statsmandsformat
Det prædikat vil Socialdemokraterne dog ikke have siddende på sig og derfor retter de et hårdt modangreb mod oppositions-lederen.

- Det er et pinligt og desperat angreb fra Lars Løkke Rasmussen, når han forsøger at give regeringen skylden for de her ekstremister. Der er desværre ikke meget statsmandsformat over Lars Løkke Rasmussen, skriver Nicolai Wammen til Ekstra Bladet, der også pointerer, at alle de demokratiske partier burde være enige om at tage dyb afstand fra ekstremister.

Forsvarsministeren pointerer at de holdninger om demokratiet som Adnan Avdic ytrede fredag aften bestemt ikke er nye i samfundsdebatten.

- Sandheden er, at der også fandtes den slags grupper dengang Lars Løkke Rasmussen var statsminister, hvor de også opfordrede muslimer til ikke at stemme. Siden dengang har Socialdemokraterne gennemført den første stramning af asylreglerne i 12 år.

Dette udsagn understøttes blandt andet i en artikel fra Metroexpress i 2011 kort før det seneste folketings-valg. Her var foreningen Kaldet til Islam på charmeoffensiv ved Nørrebro Station, hvor de opfordrede muslimer til at undlade at stemme.

Sharialov i hele verden
- Vores formål er at nå ud til muslimer med budskabet om, at der er en pris at betale, hvis de stemmer ved valget i morgen ( i dag red.). Demokrati er menneskeskabte regler, og derfor er det, ifølge Koranen, forbudt at stemme. Det er alene Guds love og regler, der skal gælde, sagde Abu Rashid, næstformand i Kaldet til Islam den gang.

- Vi vil ikke bare have sharialov i Danmark, vi vil have det i hele verden, og det skal nok lykkes. Snart. I Danmark er der 5-7, som konverterer til islam om ugen, sagde han endvidere.

Nicolai Wammen forklarer også i mailen til Ekstra Bladet, at de i partiet har den klare holdning, at hvis man er modstander af demokrati, så 'skulle man tage at forlade Danmark'. 

191 kommentarer
Vis kommentarer