S-profil revser Thorning efter fiasko: Hun trak stikket på mig

Sag om akutsygehus i Svendborg kostede dyrt for Carsten Hansen. Han mener, at Thorning 'trak stikket' på ham

Carsten Hansen (René Schütze)
Carsten Hansen (René Schütze)

Med blot 2567 personlige stemmer oplevede ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, en stor nedtur ved valget. S-profilens resultat var så ringe, at han ikke engang formåede at blive valgt ind i Folketinget.

Carsten Hansen fik sig en tidlig gravøl i går med Sass Larsen (Foto: Polfoto) Dansk politik Fynsk lussing: S-veteran færdig i Folketinget

Ifølge Carsten Hansen sidder han dog ikke selv med det fulde ansvar for fiaskoen. Statsminister Helle Thorning-Schmidt gik nemlig bag hans ryg i en sag, der kostede ham meget dyrt.

Det forklarer han i et interview med Fyens Stiftstidende.

Hans nedtur handler nemlig i høj grad om et lodret løftebrud om akutsygehuset i Svendborg. Carsten Hansen havde garanteret, at byen ville beholde sygehuset, men det blev i stedet lukket under regeringen med Thorning i spidsen.

- Troværdigheden er det dyrebareste, en politiker har og jeg tabte noget af min, da jeg skrev under på garantien om at beholde akutsygehuset. Men jeg gjorde det jo, fordi var vores politik. Helle (Thorning-Schmidt, red.) sad selv i min stue- i øvrigt sammen med to journalister fra Fyens Stiftstidende - og sagde, at det var det, vi mente, forklarer Carsten Hansen og tilføjer:

- Senere lovede hun og SF's Villy Søvndal det også, da vi stod ned på Torvet i Svendborg. Men da vi kom i regering, trak hun stikket på mig. Og jeg fik ikke noget at vide, før det var sket, siger han med direkte adresse til Helle Thorning-Schmidt.

Overvejede at gå af
Sagen om det lukkede akutsygehus tog så hårdt på Carsten Hansen, at han direkte overvejede at gå af som minister.

- Det var ikke bare pjat. Jeg havde kæmpet så mange år for at nå dertil, hvor jeg var nået. Jeg har kæmpet mig frem, jeg er en af de sidste dinosaurer, i dag skal de være gode til at danse eller se godt ud på tv. Så jeg besluttede mig til at blive. Det er også derfor, jeg er mødt op i dag, siger han til Fyens Stiftstidende.

Her kommenterede Helle Thorning-Schmidt dagens formandsskifte

223 kommentarer
Vis kommentarer