Annonce:
Annonce:

S-profil: Sig nu fra, Pernille!

Partileder for Nye Borgerlige Pernille Vermund må lægge afstand til et medlems hårde angreb på sociale medier, siger Socialdemokratiet

Partibossen Pernille Vermund må lægge afstand til medstifterens svinere på sociale medier, mener Socialdemokratiet. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Partibossen Pernille Vermund må lægge afstand til medstifterens svinere på sociale medier, mener Socialdemokratiet. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Politik

De voldsomme tilsvininger, som medstifter og hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige Svend Pedersen har leveret mod ledende politikere, er så grelle, at partichef Pernille Vermund må tage afstand.

Det siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, efter Ekstra Bladet har afsløret, hvordan Sven Pedersen er kommet med hårde angreb på sociale medier.

Svend Pedersen har blandt andet kaldt statsminister Mette Frederiksen (S) for 'fullblown psykopat', Enhedslistens Rosa Lund for en 'infantil beta' og SF's formand, Pia Olsen Dyhr, for en storkorrupt, magtgal kælling.

Svend Pedersen har i den grad været ude med den helt tunge rive på sociale medier. Foto: Claus Bonnerup
Svend Pedersen har i den grad været ude med den helt tunge rive på sociale medier. Foto: Claus Bonnerup
 

For meget
- Det er grænseoverskridende at læse, hvad et ledende medlem - oven i købet medstifter - af Nye Borgerlige kalder både statsministeren og en række andre fremtrædende kvindelige politikere, siger politisk ordfører for Socialdemokratiet Christian Rabjerg Madsen og fortsætter:

Annonce:

- Det er klart, at dette her må Pernille Vermund tage afstand fra. Ellers må man lægge til grund, at det er den officielle holdning i Nye Borgerlige.

- Og det kan jeg ikke forestille mig, det er. For det er så langt uden for skiven og så grænseoverskridende.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Ekstra Bladet fangede tidligere Nye Borgerlige-formand Lars Boje Mathiesen i Aarhus, hvor vi spurgte ind til de mange penge, som han ifølge hovedbestyrelsen havde bedt om

Sagen der satte Nye Borgerlige i brand: Ekstra Bladet fangede Lars Boje kort efter, at han var blevet smidt ud af partiet.

Svends svinere: 'Afskyeligt sovjetmenneske'

Ekstra Bladet har fundet en række af Svend Pedersens grove kommentarer rettet mod kvinder.

Læs dem her:

Laura Rosenvinge (S) - Københavns Borgerrepræsentation

'Man ligger, som man reder. Du er et afskyeligt sovjetmenneske,' skrev Svend Pedersen 12. juli 2022 om Laura Rosenvinge på Twitter.

Kommentaren faldt, fordi Laura Rosenvinge havde lavet et opslag, hvor hun beskrev, hvordan hun havde modtaget ubehagelige beskeder fra folk, som ikke kunne lide hendes politik.

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet

Mai Villadsen (Ø)

'En samfundsfjendsk elevrådsformand fejrer sin pyrrhussejr. Husk dette enfoldighedsliste vælgere,' skrev Svend Pedersen 9. september 2022 om formanden for Enhedslisten på Facebook.

Kommentaren kom oven på et opslag, hvor Mai Villadsen fejrede, at man havde fået stoppet den ottende udbudsrunde i forbindelse med ny olieljagt i Nordsøen.

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet

Astrid Krag (S)

'Astrid Krags infantile, kvindelig narcissisme og selvudstillelse er afskyvækkende, så at der kan koges lidt satirisk suppe på det, er kun vidunderligt.', skrev Svend Pedersen 22. maj 2022 på Twitter om den tidligere social- og indenrigsminister.

Kommentaren kom, efter Ole Birk Olesen havde lagt et billede op, som skulle imitere Astrid Krags hyppige selfiedeling som minister.

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet

Pia Olsen Dyhr (SF)

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Svend Pedersen kaldte SF-formanden, Pia Olsen Dyhr, for en magtgal og storkorrupt kælling på Twitter.

'Kan du ikke bare holde din fede kæft, din storkorrupte magtgale kælling.'

Kommentaren faldt, fordi Pia Olsen Dyhr skrev til Alex Vanopslagh, at han ikke skulle 'politisere embedsmænd'.

 

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet

Pia Olsen Dyhr har tidligere skrevet til Ekstra Bladet, at 'det da ikke var rart at læse'.

Generelt om kvinder i politik

22. maj 2022 skriver han også på Twitter, at kvinder 'skal ud af politik'.

'Mænd kan godt lide meningers brydning og den udvikling, det skaber. Kvinder bryder sig ikke om uenighed og utrygheden ved forandring. Kvinder ud af politik!' skrev han blandt andet.

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet
 

Ikke hvem som helst
For ordføreren er det afgørende, at Svend Pedersen ikke bare er et almindeligt medlem af Nye Borgerligere. Han er medlem af hovedbestyrelsen og medstifter sammen med Peter Seier Christensen og altså Pernille Vermund.

Jarlov: Han var min første

- Selvfølgeligt er sproget lidt mere frit på sociale medier. Og der kan ryge en finke af panden. Men dette her er ikke et eksempel på, at der ryger en finke af panden.

- Det er grænseoverskridende, det er gentagne gange og fra et ledende medlem af partiet. Det må man forvente, at Pernille Vermund kan finde ud af at tage afstand fra, siger Christian Rabjerg Madsen.

Annonce:

Tirsdag afviste Pernille Vermund at kommentere historien og Svend Pedersens angreb. Ekstra Bladet har kontaktet Nye Borgerligere for en kommentar til Christian Rabjerg Madsens opfordring.

Nye Borgerlige oplyser, at man heller ikke onsdag har en kommentar til historien.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Næstformanden røg

Det er ikke første gang, vilde kommentarer har bragt problemer for Nye Borgerlige. I februar kom det frem, at den nyvalgte næstformand for partiet, Henriette Ergemann, havde været ude i voldsomme udsagn på sociale medier.

Under corona havde hun blandt andet anklaget den tidligere minister Karen Hækkerup for at være skyldig i mord på børn, sundhedsminister Magnus Heunicke for at få saltvand i stedet for vaccine og kaldt Søren Pind for en 'klam stodder', der kun ville tage vaccinen analt.

Det endte med, at Henriette Ergemann måtte trække sig fra posten efter internt pres.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: