S-profil smider dagpenge-bombe: Vil tvinge alle i a-kasse

Mens Thorning lurepasser, foreslår Rosenkrantz-Theil en revolution af hele A-kassesystemet

Pernille Rosenkrantz-Theil (René Schütze)
Pernille Rosenkrantz-Theil (René Schütze)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt lurepasser og skjuler for vælgerne, hvad Socialdemokraterne konkret ønsker at gøre ved dagpengene efter et valg. Partiet vil nemlig ’afvente dagpengekommissionens arbejde’, som efter planen skal være færdiggjort til september.

Men i dybeste stilhed har Socialdemokraternes formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg, Pernille Rosenkrantz-Theil, allerede i februar afleveret et reform-forslag til kommissionen. Forslaget vil revolutionere hele A-kasse-systemet til en rendyrket forsikringsordning, hvis det bliver til virkelighed.

Privatisering
Reformen er beskrevet i et 14 sider langt notat, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i. Her foreslår Pernille Rosenkrantz-Theil, der er kendt som nær allieret med justitsminister Mette Frederiksen, en privatisering af hele dagpengesystemet.

’Staten skal ikke længere medfinansiere systemet. Det er ikke længere lovgiver der fastsætter reglerne’ lyder det i notatet.

Obligatorisk i A-kasse
Desuden mener Rosenkrantz-Theil, at alle lønmodtagere skal tvinges ind i en a-kasse:

’Det skal være obligatorisk at være medlem af en a-kasse. Arbejdsløshed er så stor en økonomisk livsbegivenhed, at alle bør være forsikret mod den’ står der i notat, hvor man ligeledes kan læse:

’Tilknytningen til dagpengesystemet er obligatorisk for den, der er fyldt 18 år og som arbejder eller driver selvstændig virksomhed i Danmark.’

Ifølge A-kassernes Samvirke var 69 procent af arbejdsstyrken i december 2014 dagpengeforsikrede medlemmer af en a-kasse.

Ekstra Bladet har forsøgt at få Pernille Rosenkrantz-Theils kommentar til dagpenge-bomben, men hun ønsker ikke at kommentere de enkelte elementer i forslaget.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter