S-profiler: Pia er en hykler

SF's Pia Olsen Dyhr var selv med til at beslutte, at løsningen på dagpengeproblemet skulle udsættes, siger Bjarne Laustsen, efter at SF'eren nu kræver omgående handling

SF's Pia Olsen Dyhr er en hykler, fordi hun nu kræver omgående handling, siger Bjarne Laustsen. Han peger på, at hun selv var minister i den regering, der udsatte en løsning. Arkivfoto: Jonas Olufson.
SF's Pia Olsen Dyhr er en hykler, fordi hun nu kræver omgående handling, siger Bjarne Laustsen. Han peger på, at hun selv var minister i den regering, der udsatte en løsning. Arkivfoto: Jonas Olufson.

Det er ren og skær hykleri, når Pia Olsen Dyhr nu kræver en omgående løsning på dagpenge-problemet.

Sådan er meldingen fra socialdemokraternes Bjarne Laustsen, der længe har peget på, at der er nogle alvorlige problemer med det nuværende system, hvor der nu er flere end 50.000, der mister dagpengeretten.

SF og EL kræver kræver indgreb: 50.500 har mistet dagpengene

- Det er hykleri, når vi i dag igen skal høre Pia Olsen Dyhr. Nu kommer SF ud i medierne, fordi der er nye tal. Men SF var jo enig med regeringen i, at der først skulle komme en løsning fra kommissionen efter valget.

- Hvis de havde villet noget på det her område, så var de jo blevet i regeringen og havde kæmpet for nogle reelle ændringer af dagpengesystemet.

Alternativerne opbrugt: 4800 mister dagpenge-redningskrans

- Hvorfor tror du, at hun har skiftet så markant holdning?

- Det er vel fordi, de fisker i rørte vande. Jeg skal ikke blande mig i, hvorfor SF har ændret politik på en række felter. Det er deres politik – og måske også deres chance.

- Samtidig skal man se det i det lys, at det er Dansk Folkeparti, der har været med i det her, og desværre stemte Radikale også for i 2010, og derfor vil de ikke lave noget om.

Hun ved det ikke kan lade sig gøre

Også Socialdemokratiets Jan Johansen ryster på hovedet over Pia Olsen Dyhr.

- Selvfølgelig ved hun lige så meget som alle andre, at det ikke kan lade sig gøre i regeringen, hvor de radikale er imod. Ja, hun ved det jo bedre, for hun har selv siddet i regeringen, siger han til Ekstra Bladet.

- Man må sige, at det er ved at være valg. Hun har også selv stemt imod bolig-jobordningen, men nu vil hun have den hævet til 25.000 kr, siger Jan Johansen.

SF-lederen siger i dag i Jyllands-Posten, at hun ikke forstår, at Helle Thorning ikke benytter sig af det flertal, der er med SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti for at sikre en ændring af dagpenge-systemet.

- Det er ubegribeligt, at Thorning ikke benytter det flertal, der er nu i Folketinget, til at gøre noget ved dagpengeproblemet. Hun gambler med de mange mennesker, som har mistet eller vil miste dagpengene, siger Pia Olsen Dyhr i en kommentar til artiklen i Jyllands-Posten.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.