S-profiler vil hæve boligskatten

En række fremtrædende S-politikere er enig med de radikale i, at boligskatterne skal hæves. Men de vil dog ikke uddybe det kontroversielle synspunkt, som Bjarne Corydon og Henrik Sass har banket i jorden i sidste uge

Her et billede af Pernille Rosenkrantz-Theill, hvor hun fra talerstolen på Socialdemokraternes kongres i Aalborg skælder ud på Ekstra Bladet. I dag kan hun dog selv se frem til irettesættelser, hvis hun fortsat skulle være uenig i partiets skattepolitik. Foto: René Schütze/Polfoto.
Her et billede af Pernille Rosenkrantz-Theill, hvor hun fra talerstolen på Socialdemokraternes kongres i Aalborg skælder ud på Ekstra Bladet. I dag kan hun dog selv se frem til irettesættelser, hvis hun fortsat skulle være uenig i partiets skattepolitik. Foto: René Schütze/Polfoto.

En række fremtrædende socialdemokrater vil hæve boligskatten. Den kontroversielle melding kommer efter, at de radikale i sidste uge ville have højere boligskatter.

Det bankede den socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon øjeblikkelig til jorden, for at undgå usikkerhed om partiets linje.

Alligevel kan Berlingske i dag fortælle, at eksempelvis folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil er fortaler for højere boligskatter.

Dansk politik De Radikale trækker i ny retning om boligskat

'Boligskatten på de dyreste boliger kan godt hæves. F.eks. bolig, der koster mere end tre-fire mio. kr.', skriver hun på tv2.dk's kandidatpræsentation. Hun vil dog ikke uddybe, da Berlingske fanger hende i telefonen.

Også Ane Halsboe-Jørgensen er folketingsmedlem og desuden næstformand i Socialdemokratiets hovedbestyrelse og vil have højere boligskatter.

'Boligejere med de allerdyreste huse til mere end tre-fire millioner skal betale mere i skat. Provenuet kan vi så bruge til at sænke skatten på arbejde', skriver hun i sin kandidatpræsentation om skattepolitikken på sigt.

Heller ikke hun vil uddybe synet på boligskat.

Foto: Morten Dresling Dansk politik Redaktør: Østergaard sætter Radikale over regeringen

Folketingsmedlemmerne Orla Hav og Rasmus Prehn har også erklæret sig 'delvist enig' i, de vil hæve boligskatten for at kunne lempe skatten på arbejde.

Den socialdemokratiske erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen pander dog igen enhver tale om stigende boligskatter ned.

Foto: Lars Krabbe Dansk politik Thorning om radikalt boligskat-forslag: Ikke en god idé

- Helt overordnet kan jeg blankt afvise, at vi kommer til at hæve nogen boligskatter. Der findes en klokkeklar aftale, som går frem til 2020, som er funderet på et bredt flertal i Folketinget, så det kommer ikke til at ske under nogen omstændigheder. Jeg vil jo sige, at hårdt presset, så kan man gå helt til 2030, og jeg vil blive ved med at blankt afvise, siger han ifølge Berlingske.

Han her også en klar besked til de i partiet, der måtte have fikse ideer omkring boligskatten.

- For nogen som helst kandidater og andre, der må være i tvivl, kan det blankt afvises, at vi hæver nogen boligskatter. Det garanterer vi, og er der nogen som helst kandidat, der skulle være i tvivl om det, så skal de bare ringe til mig, så skal jeg nok forklare dem det, siger Henrik Sass Larsen.

165 kommentarer
Vis kommentarer