S-rebel fik besked om fyring i fællesmail

Yildiz Akdogan, der ikke ville stemme med sit parti i sag om kvoteflygtninge, er ikke længere partiets psykiatriordfører

Yildiz Akdogan. Foto: Morten Langkilde Ritzau Scanpix
Yildiz Akdogan. Foto: Morten Langkilde Ritzau Scanpix

Socialdemokraten Yildiz Akdogan er ikke længere psykiatriordfører for sit parti. Dermed er hun uden ordførerskaber.

Det faktum blev hun gjort bekendt med, da hun modtog en fællesmail til den socialdemokratiske folketingsgruppe, hvor en ny fordeling af ordførerskaber var vedhæftet.  

Det oplyser Yildiz Akdogan til Ekstra Bladet og fortæller, at mailen blev sendt ud for omkring en måned siden.

Akdogan har tidligere været i fokus for ikke at ville bakke op om partilinjen i en sag om kvoteflygtninge.

Hun var således blandt en håndfuld socialdemokrater, som blev væk, da der skulle stemmes om et lovforslag, der betyder, at den siddende minister på udlændingeområdet kan beslutte, om Danmark skal tage imod kvoteflygtninge og hvor mange.

Over for Ekstra Bladet vil Yildiz Akdogan hverken be- eller afkræfte, hvorvidt fratagelsen af ordførerskabet er udtryk for en straffeaktion. Hun ønsker ikke således ikke at kommentere, om hun har fået en begrundelse for det mistede ordførerskab.

- Jeg er bare ked af, at jeg ikke længere er psykiatriordfører, siger hun og fortsætter:

- Jeg synes, at jeg har gjort det godt som psykiatriordfører. På partiets vegne har jeg kæmpet for at løfte psykisk sårbare børn og unge, som er et kæmpe problem. Den dagsorden har jeg prøvet at løfte på bedste vis gennem et stort netværk til organisationerne, siger hun.

Afviser sammenhæng
I den socialdemokratiske ledelse afviser man, at Yildiz Akdogan har mistet sit ordførerskab som følge af sagen om kvoteflygtninge:

'Det er korrekt, at Yildiz ikke længere er psykiatriordfører. Jeg kan afvise at det handler om udlændingepolitik. Vi ændrer ind i mellem på rollefordelingen, og Yildiz’ gode arbejde for Socialdemokratiet kommer naturligvis til fortsat at skabe værdi for os alle', lyder det i en skriftlig kommentar fra gruppesekretær Christine Antorini.

Har ikke givet det fra sig
Historien om Akdogan kommer frem kort tid efter, at partifællen Mette Gjerskov mistede sin post som udviklingsordfører i Socialdemokratiet.

Her lagde partiet ikke skjul på, at det var fordi, at Gjerskov flere gange har afveget fra S-linjen på blandt andet udlændingepolitikken - senest i forhold til spørgsmålet om et tildækningsforbud.

- Yildiz Akdogan, ser du en sammenhæng mellem det, der skete med Mette Gjerskov, og det, du har være ude for?

- Det skal jeg ikke kunne sige. Jeg er bare ærgerlig over det. Vi er en stor gruppe med masser af dygtige folk, og jeg synes, at alle talenter skal bringes i spil i forhold til det politiske arbejde, siger hun.

243 kommentarer
Vis kommentarer