Annonce:
Annonce:

S: Rigsrevisionen skal kulegrave kultur-Mettes gyldne håndtryk

 Massiv kritik: Fik to millioner kroner for selv at sige op - både venner og fjender er målløse

Ikke mange kan forstå, hvorfor kulturministeren fik to millioner kroner for selv at sige op, siger Mogens Jensen (S), medieordfører. Foto: Jens Dresling
Ikke mange kan forstå, hvorfor kulturministeren fik to millioner kroner for selv at sige op, siger Mogens Jensen (S), medieordfører. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

At den siddende kulturminister Mette Bock (LA) har fået et gyldent håndtryk på to millioner kroner, får nu hendes politiske venner og fjender op ad stolen.

I særdeles hårde vendinger bliver DR-ledelsen således kritiseret fra begge sider af de politiske fløje, og nu vil Socialdemokratiet have Rigsrevisionen til at granske DR, ligesom man vil kræve en intern undersøgelse i DR. 

– Det lyder som en meget ekstravagant fratrædelsesordning. Nu har jeg ikke fået de konkrete oplysninger, udover Ekstra Bladet oplysninger, men jeg tror ikke, at der er mange, som kan forstå, at du kan få to millioner kroner for selv at sige op og ikke at arbejde, siger Mogens Jensen (S), medieordfører.

Hun fik den gyldne DR-pote og blev kulturminister

Annonce:

– Det har fået mig til dels at bede DR om en redegørelse om den her ordning, så vi kan få sagens akter fra deres side. Derudover har jeg bedt statsrevisorerne om at lave en rigsrevisions-undersøgelse af de her aftrædelsesordninger og aflønningsformer i DR. For at kunne vurdere, hvordan det bliver forvaltet i forhold til god forvaltningsskik, siger han. 

Mogens Jensen er efterhånden godt træt af at vågne op til nye spisesedler med DR afsløringer. 

– Nu gider vi ikke at høre mere bøvl om aftrædelsesordninger i DR. Nu vil vi have Rigsvisionen til at undersøge det og eventuelt komme med en kritik, hvis der er behov for det, og så må DR rette ind, siger han.

SF om gyldent håndtryk til Bock: - Tudetosset

DF og V bakker op
I Venstre bakker man op om at lade Rigsrevisionen gå ind i sagen, og man mener desuden, at DR-ledelsen skal have mindre i løn.

– Jeg mener, at DR’s ledelse skal langt ned i løn; det er der slet ingen tvivl om, men jeg synes også, at det kunne være fint, hvis Rigsrevisionen laver en undersøgelse, siger Britt Bager (V), medieordfører.

Dansk Folkeparti bakker op:

– Det hilser vi velkommen, og så må vi se, hvad det fører med sig, siger Morten Marinus.

Annonce:

Han mener samtidig, at det er på tide, at regeringen kommer med dets medieudspil:

– Nu kan jeg ikke vide, hvor store uenigheder, der er i regeringen, om det er grunden til, at der ikke kan komme med et udspil før næste år. Men jeg synes, at kulturministeren skal arbejde endnu hurtigere og få fremlagt et udspil i november. Jeg nægter at tro på, at der ikke allerede er skrevet noget. Om ikke andet kunne det være fint at starte med DR’s økonomi, siger han.

Også SF’s kulturordfører, Jacob Mark, bakker op om socialdemokraternes forslag om at bede Rigsrevisionen kulegrave DR’s lønninger og aftrædelsesordninger.

Kultur-Mette bortforklarer gyldent håndtryk til 2.000.000 kr.

Kultur-Mette bortforklarer gyldent håndtryk til 2.000.000 kr. Bred kritik af DR-håndtryk til kulturminister: Syg kultur

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: