Annonce:
Annonce:

S sår tvivl om Løkkes millionstøtte til Syriens krigsofre

Danmark giver på konference 688 millioner kroner til ofre for krigen, men Socialdemokraterne tvivler på støtte

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

Der er langt fra løfte til handling, mener Mogens Jensen, Socialdemokraternes udenrigsordfører, om Danmarks løfte om at give 400 millioner kroner i nye midler til ofrene for krigen i Syrien.

- Kan FN nu også stole på, at pengene kommer, når man ser, at Løkke-regeringen har aflyst udbetalingen af milliardbeløb til bistand sidste år. Det er penge, som den tidligere statsminister har lovet ud på Danmarks vegne.

Løkke lover 688 millioner til krigsramte syrere

- Dette er et fint engangsbeløb til Syrien, men det samlede regnskab viser, at Danmark giver færre penge til nærområderne de næste år, fordi regeringen vil skære på bistanden, siger den tidligere handels- og udviklingsminister.

Annonce:

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har torsdag givet et konkret løfte om 688 millioner kroner i hjælp til ofrene for krigen i Syrien. Af dem er 400 millioner kroner nye midler.

Det sker på en international donorkonference i London, hvor der samles ind til at tackle den humanitære krise i Syrien og de omkringliggende lande.

Når Mogens Jensen sår tvivl om regeringens løfter, sker det i kølvandet på, at udenrigsminister Kristian Jensen (V) for få dage siden indkasserede en såkaldt næse for at ignorere et flertal om højere ulandsbistand.

Den nuværende regering har holdt fast i sin plan om ikke at udbetale dele af den udviklingsbistand, som SR-regeringen i 2014 satte på finansloven for 2015.

Mogens Jensen mener, at regeringen er forpligtet til at tale med én tunge internationalt og giver således ikke meget for, at det var den tidligere regering, som havde givet løfter om den højere udviklingsbistand.

Annonce:

- Når man opererer internationalt, ser man Danmark som én nation. Så når Danmark kommer med tilsagn, så mener jeg, at det er bindende. Andet er utroværdigt, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: