S savner udrejst udenrigsminister i sag om grænsekontrol

Mens Kristian Jensen har været i Iran, har han været savnet af Socialdemokraterne i sagen om grænsekontrol

Mens udenrigsminister Kristian Jensen (V) er rejst til Iran på et erhvervsfremstød, har Danmark indført midlertidig grænsekontrol.

Det får udenrigsordfører Nick Hækkerup (S) til at efterlyse en mere aktiv udenrigsminister i forhold til grænsekontrollen, som regeringen indførte mandag middag med øjeblikkelig virkning.

Den tidligere forsvarsminister mener, at der er grund til at se udenrigsminister Kristian Jensen efter i sømmene.

- Det er nødvendigt, at han har tæt kontakt til sine ministerkolleger både i Sverige og Tyskland, så der er en viden om, hvad der sker.

- Det er svært at se, hvilken rolle Kristian Jensen har spillet i den funktion. Det ser nærmest ud som om, at han har været fraværende, siger Nick Hækkerup, der sad som forsvarsminister i S-R-regeringen.

Kristian Jensen har de seneste dage været i Iran i et erhvervsfremstød, hvor han i Teheran mødtes med blandt andet repræsentanter fra det iranske styre og udvalgte iranske virksomheder.

De danske virksomheder vil stå i forreste række, når sanktionerne mod landet hæves efter et årtis fastfrosset forhold til Vesten. Udenrigsministeren benyttede også muligheden for at drøfte Irans brud på rettigheder såsom "ytringsfrihed og politisk frihed".

Men under Kristian Jensens besøg har Danmark indført midlertidig grænsekontrol for at dæmme op for antallet af flygtninge og migranter. Og det kræver udenrigsministerens tilstedeværelse, lyder det.

Nick Hækkerup medgiver, at man kun kan befinde sig et sted af gangen, men fastholder kritikken.

- Der er gået tid forud for det, som er sket nu. Dels i forhold til kontakten til svenskerne, dels har der været god tid til at kontakte den tyske regering om indførelsen af den midlertidige grænsekontrol og ens overvejelser, siger Nick Hækkerup.

Kristian Jensen afviser blankt kritikken.

- Jeg tegner billedet på vores udenrigspolitik, men at indføre grænsekontrol er en dansk beslutning i forhold til, hvordan vi sikrer, hvem der kommer ind i Danmark.

- Den beslutning træffes af integrationsministeren. Det har Inger Støjberg gjort. Derfor er det hende, der er inviteret. Det andet er, undskyld jeg siger det, noget småpolitisk pjat, siger Kristian Jensen.

Onsdag er integrationsminister Inger Støjberg (V) rejst til Bruxelles til EU-møde med repræsentanter fra Sverige og Tyskland.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere