S siger klart nej til at lade flere slippe for topskat

Topskattegrænsen skal ikke hæves mere end allerede aftalt, siger S, der tidligere har holdt den dør på klem

Følg Politik

Socialdemokraterne siger ifølge dagbladet Børsen nu endegyldigt nej til at lægge stemmer til at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

S har for længst sagt, at partiet ikke stemmer for at sænke den procentsats, topskatteydere betaler. Men nu står det også fast, at partiet heller ikke stemmer for at hæve topskattegrænsen endnu en gang.

- Det er en dårlig idé at give topskattelettelser, uanset om man vælger den ene eller anden tilgang, siger politisk ordfører Nicolai Wammen til Børsen.

- Pengene kan kun bruges en gang, og vi mener, det er mere fornuftigt at bruge pengene på et godt velfærdssamfund med gode skoler, sygehuse og på vores børn og ældre samt på at skabe private arbejdspladser, tilføjer han.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, slog allerede tilbage i september sidste år fast, at partiet på ingen måde vil stemme for at sænke topskatteprocenten, sådan som Liberal Alliance kræver.

- Vores holdning er meget klart, at det økonomiske råderum, vi har, og som er blevet skabt igennem de senere år, vil vi gerne bruge på velfærdssamfundet, sagde Mette Frederiksen i et interview med Ritzau.

Hun har dog hidtil ikke i samme klare toner nægtet at gå med på at hæve grænsen for, hvornår der betales topskat.

Grænsen er i dag på 467.300 kroner. Det vil sige, at personer, der tjener mere end det beløb, betaler 15 procent ekstra i skat af den del af lønnen, der ligger over grænsen.

I 2012 blev det aftalt gradvist at hæve topskattegrænsen, der på det tidspunkt var på cirka 390.000 kroner.

Det var den daværende socialdemokratisk ledede regering, der stod i spidsen for skattereformen, der skabte splittelse i regeringen. Især i regeringspartiet SF var der stor intern kritik af reformen.

Regeringen har en "ambition" om at sætte topskatten ned til 10 procent. Liberal Alliance har truet med at vælte regeringen, hvis det ikke sker.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+