S: Større butikker kan dræbe lokalsamfund

Dobbelt så store dagligvarebutikker kan kvæle lokalsamfund og småbutikker, frygter Socialdemokraterne

I Venstre-regeringens nye vækstudspil er der et ønske om at lade dagligvarebutikker vokse sig dobbelt så store i fremtiden.

Men hos Socialdemokraterne frygtes, at større butikker kan være kniven for struben for de danske lokalsamfund, siger Morten Bødskov (S), formand for erhvervs-, vækst- og eksportudvalget.

- Det, regeringen foreslår, kan betyde døden for dele af vores lokalsamfund. Vi har et dansk særkende, som er lokalsamfund, hvor der er handlende i gågaden eller handelsgaden, lyder det fra Bødskov, der tilføjer:

- Regeringen mangler at forsikre lokalsamfundene, at det her forslag ikke betyder større butiksdød.

Morten Bødskov vil nu gå i dialog med regeringen for at se, om der er andre muligheder end 'partout at give mulighed for at lægge store indkøbscentre i nærheden af mindre byer'.

- Hvad vil Socialdemokraternes modspil så være?

Svar: Vores modsvar vil være, at vi vil bevare det Danmark, vi kender, når det handler om små, levedygtige lokalsamfund, hvor dagligdagens indkøb kan foretages, uden at man nødvendigvis skal køre med bus eller have en bil.

- Det er regeringen, der er kommet med et forslag, det er regeringen, der skylder svar på, hvorfor det ikke forøger butiksdød, mener Morten Bødskov.