S tager æren for at flere ledige kommer i job

Flere ledige fik job fra SR-regeringen, mener Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen

Flere langtidsledige får ikke job, fordi de mister dagpenge på grund af dagpengereformen fra 2013. Flere kommer i arbejde, fordi SR-regeringen satsede stort på at skabe beskæftigelse.

Det siger Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, om, at dobbelt så mange langtidsledige som før finder job, når de mister dagpenge. Det skriver Børsen.

- Da vi kom til i 2011, var det allerførste, vi gjorde, at sætte gang i væksten og skabe arbejdspladser. Så jeg køber ikke, at dagpengereformen er den eneste årsag, siger Leif Lahn Jensen.

Han er enig med Verner Sand Kirk, direktør for A-kassernes Samvirke, i, at man ikke kan konkludere, at dagpengereformen øger beskæftigelsen.

I januar 2013 fandt 18,4 procent langtidsledige et arbejde i de første fem måneder, når dagpengeperioden var slut. I januar i år fandt cirka 38,5 procent - knap 600 personer - arbejde i samme periode.

Det viser tal fra Jobindsats.dk, database om arbejdsmarkedet, som hører under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Men Verner Sand Kirk mener, at Jobindsats.dk har gjort regnestykket forkert op.

De knap 39 procent dækker over forskellige a-kasser, hvor især 3F trækker gevaldigt op og skævvrider resultatet, mener Verner Sand Kirk.

Spørgsmål: - Har der udviklet sig en kultur, hvor ledige først søger job, når de mister dagpenge?

- Selvfølgelig skal vi ikke have et dagpengesystem, hvor folk bliver i al evighed. Folk skal ind i et system, hvor der er økonomisk tryghed, og så skal aktivitet lynhurtigt hjælpe dem videre, siger Leif Lahn Jensen.

Han vil ikke kommentere Dansk Metals forslag om at lade dagpengene følge konjunkturerne. På den måde vil ledige få dagpenge i længere tid, når økonomien skranter, men i kortere tid under en optur.

Dansk Metal vil også lade dagpenge dække mere af lønnen, så ledige kompenseres bedre for at miste lønindkomst.

31 kommentarer
Vis kommentarer