S til DF-vælgere: Skal din stemme gøre Løkke til statsminister?

Socialdemokratiet lancerer sent mandag aften en kampagne rettet mod DF-vælgere. Reklamen 'advarer' vælgerne om, at en stemme på DF er en stemme på Løkke

Det er den her annonce som rettet mod DF-vælgere pryder flere avisers sider tirsdag (Foto: Socialdemokraterne)
Det er den her annonce som rettet mod DF-vælgere pryder flere avisers sider tirsdag (Foto: Socialdemokraterne)

Hvis der er noget, der fyger om ørene på os for tiden, så er det meningsmålinger og politiske kampagner. Sidst nævnte lancerer Socialdemokraterne igen en ny af mandag aften.

Den henvender sig direkte til vælgerne af Dansk Folkeparti med teksten: 'Skal din stemme gøre løkke til statsminister?'

 

Ekstra Bladet har spurgt transportminister Magnus Heunicke fra Socialdemokraterne om, hvorvidt kampagnen har noget at gøre med, at DF lige nu står til at få ti mandater flere end ved valget i 2011.

- Der ligger det i det, at stemmer man på DF, så skal man gøre sig det klart, at Lars Løkke kommer tilbage som statsminister. Det er det, der er vores budskab. Thulesen Dahl står stærkt på, at de peger på Løkke, selv om meget af deres politik ikke stemmer overens med Venstres, siger Magnus Heunicke.

Helt omvendt i forhold til 2011
Da der var folketingsvalg for fire år siden spillede Socialdemokraterne helt omvendt på, at en stemme på Løkke var en stemme på Pia Kjærsgaard.

- Men nu har Venstres politik ændret sig. Nu vil de have nulvækst. Det er markant anderledes end for fire år siden, og derfor har vi også ændret kampagnen, siger Magnus Heunicke.

- I nævner Løkke ved navn i kampagnen. Hvorfor ikke bare sige Venstre? Hvorfor skal det være en enkelt person?

- Fordi det handler om, hvem der skal være Danmarks statsminister. Og deri ligger også det, som Lars Løkke står for, siger transportministeren.

Dansk politik Ny Venstre-kampagne går i kødet på Helle

Annoncen kommer i morgen til at pryde flere avissider i nogle af landets aviser.

307 kommentarer
Vis kommentarer