S trækker udskældt video med Samuelsen tilbage

Udskældt video fra Socialdemokratiet bliver nu trukket tilbage. Det sker efter kritik af pressens rolle fra Henrik Sass. Men det er bestemt ikke årsagen til tilbagetrækningen, forsikrer S

Samuelsen efter skæbnemøde: Jeg bliver som partiets leder (Video: Ernst van Norde)

En kontroversiel video fra Socialdemokratiet med LA-leder Anders Samuelsens 'seks faser' i rejsen fra ultimativ topskattekræver til slagen og trængt minister bliver nu trukket tilbage. Det skriver DR.

Videoen har fået kritik fra flere partier, fordi den ifølge kritikerne fokuserer på Liberal Alliances fejltagelser i skatteforhandlingerne, fremfor på egen politik.

Både Alternativet og de konservative har således langet ud efter den nu tilbagetrukne video.

Her Alternativets politiske ordfører, Carolina Magdalena Maier:

Og de konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard:

Samtidig blev videoen, der præsenterede skalaen med de seks faser hos Samuelsen som 'Stålfast' til når 'Virkeligheden indtræffer', lagt på Facebook umiddelbart efter, at Socialdemokratiet selv havde lanceret et større angreb på danske mediers konfrontatoriske og konfliktopsøgende stil.

Det skete i sidste uge, da partiets ledende medlem, gruppeformand Henrik Sass Larsen, i et interview med Reimer Bo Christensen betalt af Socialdemokratiet selv, revsede danske medier.

I videoen langede Henrik Sass Larsen ud efter journalister og medier. De er ikke længere interesseret i at skabe oplysende historier om politik. Derfor foretrækker han og partiet selv at 'oplyse' vælgerne direkte på eksempelvis de sociale medier, forklarede han.

Hos Socialdemokratiet afviser pressechef Mads Brandstrup imidlertid, at fjernelsen af videoen har noget med kritikken fra andre politiske partier at gøre:

 - Der er opstået tvivl om ophavsretten til nogle af billederne i klippet og for at være på den sikre side, har vi valgt at tage klippet ned igen, oplyser Mads Brandstrup til DR Nyheder.

Kampagne under beskydning
Ekstra Bladet kunne i går fortælle, at en anden af Socialdemokratiets kampagner bygger på manipulation med tal og fakta. I kampagnen, der skal underbygge formand Mette Frederiksens udmelding om, at hun vil 'samle Danmark igen', viser Socialdemokratiet fordrejede diagrammer og fejlagtige konklusioner. Det fortæller en af aktørerne bag rapporten.

Du kan læse mere om den sag her:

Ny S-kampagne er manipulation og Fake News