S under beskydning for valg-fidus: Frem med tallene

Enhedslisten og Dansk Folkeparti mener, at Socialdemokraterne bør fortælle, hvor store annonce-rabatter partiet har sikret sig med hjælp fra 3F

Pernille Skipper (foto: Tariq Mikkel Khan)
Pernille Skipper (foto: Tariq Mikkel Khan)
Følg Politik

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti kritiserer Socialdemokraterne for ikke at ville fortælle, hvor meget rabat Socialdemokraterne får gennem samarbejdsaftalen med 3F.

Som Ekstra Bladet beskriver i dag har partiet fået hjælp fra fagforening til at sikre sig gode rabatter på udendørs kampagne-annoncer.

Her er Helles fede valg-fidus

Enhedslisten og Dansk Folkeparti mener, at rabatterne bør betragtes som indirekte partistøtte.

– Han (Lars Midtiby, red.) bør gå foran og vise åbenhed ved at sætte tal på. Det kan godt være, at det ikke er et krav juridisk, men nu er de regler, vi har i Danmark, nogle af de mest sparsomme, hvilket vi har fået kritik for internationalt. Så det ville klæde dem at lægge det frem alligevel, siger Enhedslistens Pernille Skipper.

Indirekte støtte
– Det er en indirekte støtte, som betyder, at de i sidste ende får nogle flere penge til at annoncer og anden valgkamp. Det er mest ordentligt være åben om sådan noget, siger hun.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti kommer med følgende opfordring:

– Ud med sproget og på bordet med tallene, vil jeg sige til Socialdemokraterne. Fortæl vælgerne, hvor mange penge I bruger, og hvor store rabatter I kan få ud af samarbejdet med fagbevægelsen.

Tomme tønder
– Det er fint, at nogle fagforeninger har sagt, at de stopper partistøtten til Socialdemokraterne. Men det er jo tomme tønder, der buldrer, hvis et sådant samarbejde medfører, at Socialdemokraterne måske får mange millioner i indirekte støtte, lyder det fra Peter Skaarup.

I en kort skriftlig kommentar konstaterer Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, om Socialdemokraternes fidus:

’Det understreger nødvendigheden af, at man skal have både direkte og indirekte partistøtte med i opgørelsen.’

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+