S undrer sig over kontrolfri grænseovergange

Regeringen må forklare, hvorfor fire store grænseovergange til den dansk-tyske grænse ikke er bevogtede

(Foto: Ernst Van Norde)
(Foto: Ernst Van Norde)

Fire grænseovergange langs den dansk-tyske grænse står ubevogtede hen, selv om regeringen mandag klokken 12 indførte en midlertidig grænsekontrol.

Det undrer Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

Hun mener, at det umiddelbart strider mod ambitionen om at kontrollere, hvorvidt udlændinge befinder sig i landet under lovlige omstændigheder, hvis der ikke er nogen form for kontrol ved de overgangene.

- Det virker besynderligt, at der er fire grænseovergange, hvor der ikke er kontrol.

- Derfor har jeg spurgt justitsminister Søren Pind (V), hvad baggrunden er for ikke at kontrollere disse overgange, og om der i stedet er andre foranstaltninger, siger Trine Bramsen til Ritzau.

Ifølge retsordføreren er det et problem, hvis der ikke er iværksat en alternativ kontrol ved de ubevogtede grænser.

- Er der ikke kontrol, er det klart, at det bør iværksættes. Det nytter ikke at indføre grænsekontrol og så have fire overgange, hvor man kan passere uhindret, siger hun.

Også Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, har kritiseret regeringen for ikke at have etableret en grænsekontrol, der gælder ved samtlige veje ind i landet.

- Det duer bare ikke. Hvis man er menneskesmugler eller har andre lyssky hensigter, så skal man vide, at der er risiko for at blive stoppet, uanset hvilken grænseovergang, man vælger at køre igennem, siger partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til TV2.

Lisa Dissing, sekretariatschef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, siger til tv-stationen, at grænsekontrollen er en stikprøvekontrol, og betjentene vil derfor flytte sig løbende.

200 betjente står for kontrollen langs den dansk-tyske grænse samt ved Rødby.

30 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere