S vil have alle Løkkes kort om landbrugspakken på bordet

Socialdemokraterne har indkaldt statsministeren i samråd efter ny kritik af håndteringen af landbrugspakken

Hvad vidste statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om det omstridte kvælstofregnskab i landbrugspakken? Og hvad gjorde han for at sikre, at Folketinget fik korrekte oplysninger fra Miljø- og Fødevareministeriet?

Det er to af de i alt fem spørgsmål, Socialdemokraterne vil have svar på, efter at Berlingske onsdag har skrevet, at regeringens top var advaret om, at der var problemer med beregningerne bag landbrugspakken.

Det fremgik også, at det kunne udløse kritik fra EU, at regeringen indregnede tidligere års miljøgevinster i regnskabet for landbrugspakken.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, siger om partiets beslutning om at kalde statsministeren i samråd:

- Med de nye oplysninger i dag peger pilen direkte på statsminister Lars Løkke Rasmussen. Han må nu lægge alle kort på bordet og fortælle, hvorfor regeringen har givet Folketinget misvisende oplysninger.

Både under Helle Thorning-Schmidt (S) og under Lars Løkke Rasmussen har den siddende statsminister dog brugt muligheden for at henvise spørgsmål og samråd til fagministeren på området.

Nicolai Wammen mener dog, at det er vigtigt, at det netop er statsministeren selv, der møder op.

- Vi ønsker at få statsministerens forklaring på, hvad hans rolle har været i sagen, og hvorfor han ikke greb ind.

- Statsministeren har jo en tilsynsforpligtelse. Og det er naturligvis dybt alvorligt, hvis han - som meget tyder på - bare har lukket øjnene, alt imens han var bekendt med, at en minister gav Folketinget misvisende oplysninger, siger den socialdemokratiske politiske ordfører.

15 kommentarer
Vis kommentarer