S vil sikre vækst med uddannelse og kloge sydeuropæere

Det er ikke brug for topskattelettelser og højere pensionsalder, men derimod mere uddannelse, lyder det fra S

Socialdemokratiet har tirsdag præsenteret et forslag, der skal sikre flere kvalificerede medarbejdere og dermed støtte det økonomiske opsving i Danmark.

- Vi kan se, at der allerede nu er en række virksomheder, der begynder at opleve flaskehalsproblemer. Hvis ikke vi har kvalificeret arbejdskraft, mister vi ordrer.

- Vi kan se med de BNP-tal, der lige er kommet, at der er brug for, at der bliver sat initiativer i gang, der kan sikre den arbejdskraft, der er brug for, siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

Socialdemokratiet foreslår blandt andet, at det på udvalgte studier skal være muligt at tage en kandidatuddannelse, mens man arbejder. Det skal gælde fag, hvor der er høj efterspørgsel og lav ledighed blandt nyuddannede.

Og så skal ufaglærte og faglærte ledige have lettere adgang til uddannelser, der giver adgang til et job.

Desuden mener S, at Danmark bør oprette særlige arbejdsformidlinger i de sydeuropæiske lande, hvor der er høj arbejdsløshed.

- Inden for helt konkrete brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft, vil vi gerne se på, om man kan håndplukke de allerdygtigste, siger Wammen.

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere