Annonce:
Annonce:

Så er den gal igen: Støjbergs ghettopakke vækker opsigt i udlandet

Igen igen: New York Times har kastet sig over de seneste udlændinge-stramninger fra danske politikere

Inger Støjberg.-Foto: Jens Dresling
Inger Støjberg.-Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Endnu engang vækker vidtgående danske udlændinge-stramninger opsigt på den anden side af Atlanterhavet.

New York Times har i en længere artikel kastet et kritisk blik på flere af de stramninger, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og resten af VLAK-regeringen lægger op til i deres ghettoudspil.

Under overskriften: 'I Danmark: Barske nye love for indvandrer-'ghettoer'' sætter den verdenskendte avis fokus på de kontroversielle lovtiltag.

Mest spydig bliver den amerikanske avis dog i et afsnit om de nye regler, der indfører tvungen pasning i vuggestue i mindst 25 timer for beboere i udsatte boligområder.

Annonce:

'Fra et års-alderen skal 'ghettobørn' adskilles fra deres familier mindst 25 timer om ugen minus middagslur for at modtage tvungen instruktion i 'danske værdier', herunder traditionerne for jul og påske samt det danske sprog. Modvillighed kan føre til et stop for overførselsindkomster. Andre danske borgere kan frit vælge, hvorvidt deres børn skal skrives op til institution, ind til de er seks år gamle', skriver avisen.

I USA raser lige nu en heftig debat om netop 'adskillelse' af immigrant-familier, hvor børn bliver placeret i særlige centre væk fra forældrene, hvilket har ført til massiv kritik fra den amerikanske venstrefløj samt menneskerettighedsorganisationer.

New York Times kaster også - som tidligere - glans over forslag fra højreorienterede politikere i Folketinget. Blandt andet ved at medtage det droppede forslag fra Dansk Folkepartis Martin Henriksen, der i vinter foreslog, at der skulle indføres udgangsforbud efter kl. 20.00 i visse ghettoområder.

Annonce:

'Visse forslag er blevet afvist som for radikale. Eksempelvis et forslag fra Dansk Folkeparti på den yderste højrefløj, der vil begrænse børn til deres hjem efter kl. 20.00 (Spurgt ind til, hvordan det skulle håndhæves, foreslog Martin Henriksen, formand for Folketingets integrationsudvalg, i alvor, at unge mennesker i disse områder kunne blive udstyret med fodlænker)', skriver avisen.

Løkke som nazi-leder

Det er ikke første gang, at danske udlændingestramninger er på dagsordenen i USA, hvor debatten om indvandring over den mexicanske grænse lige nu ser ud til at kunne blive det helt store tema til midtvejsvalget i efteråret og muligvis til præsidentvalget i 2020.

New York Times: Danmark har en frastødende ond strategi

Den 'nazistiske' statsminister og den 'landsskadelige' virksomhed

I 2016 gik det verden rundt - ikke mindst i New York Times, da Folketinget indførte en lov, der gjorde muligt for politiet at kunne beslaglægge flygtninge og migranters værdigenstande ved den danske grænse.

- Danmark, som en gang brystede sig af sin åbenhed over for udlændinge, har sendt et noget andet budskab til flygtninge og migranter i løbet af de seneste måneder: Tænk jer om en ekstra gang, før I kommer hertil, skrev New York Times-journalisten Dan Bilefsky i 2016.

Annonce:

Derduover blev statsminister Lars Løkke Rasmussen udstillet som nazi-leder i en tegning af britiske The Guardian.

Artiklerne fra de internationale medier fokuserede dog i 2016 ikke på, at i hvert fald Holland i årevis havde benyttet samme praksis ved at tage værdigenstande over en vis beløbsgrænse fra folk ved grænsen.

Løkke udstillet som nazi-leder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: