Så har Søren Gade endelig fået nyt job

Mere end et halvt år efter sit farvel til landbruget er Søren Gade tilbage på toppost

Søren Gade skal fremover kæmpe de svages sag (Foto:Klavs Bo Christensen)
Søren Gade skal fremover kæmpe de svages sag (Foto:Klavs Bo Christensen)

Den tidligere forsvarsminister og direktør for Landbrug og Fødevarer Søren Gade har været uden arbejde siden har i september forlod landbrugets magtfulde hovedorganisation på Axel Torv.

Fremover skal han kæmpe for verdens allersvageste, når han tiltræder jobbet som formand for Care Danmarks repræsentantskab.

- CARE Danmark arbejder i landområderne, hvor verdens fattigste mennesker bor, og tager udgangspunkt i hjælp til selvhjælp. Det skaber langsigtede løsninger, og det er sund fornuft, påpeger han i en pressemeddelelse.

Jeg blev brugt
Sidste gang offentligheden for alvor hørte om Søren Gade var, da han af Lars Løkke-lejren i Venstre blev hevet frem som mulig formand for Venstre.

Det skete i de dramatiske timer omkring hovedbestyrelsesmødet i Odense 3. juni, der endte med, at Lars Løkke Rasmussen fastholdt sin position som partiets nummer ét.

Mødet blev den foreløbige kulmination på en rigtig skidt måned for Venstre og især Lars Løkke personligt, efter Ekstra Bladet i starten af maj kunne afsløre, at formanden havde fået betalt tøj for 152.000 kroner af sit parti.

Søren Gade bekræftede to dage efter mødet, at han var indblandet i spillet omkring fremtiden i Venstre-toppen.

- Jeg fik en henvendelse mandag aften, og så sov jeg ikke natten til tirsdag, fordi jeg lavede en liste med negative og positive elementer. Der var flest negative, fortalte Søren Gade til Børsen.

Han lagde heller ikke fingrene imellem og belyste det beskidte spil i kulissen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at jeg er blevet brugt. Jeg er jo ikke idiot. Jeg har selv været i politik. Men det var ikke spin fra Lars' side. At jeg var blevet spurgt, og at jeg hverken svarede ja eller nej - det er rigtigt, sagde Søren Gade til erhvevsavisen.

Se også: Gade blåstempler Løkkes dyre habitter

Se også: Gade overvejede comeback for få måneder siden

Se også: Støjberg: Søren Gade er velkommen i Venstre

58 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere