Så kører valgbussen! Her kan du hoppe på

Valgfart 2015: Kom og diskuter, hvordan vi få gang i hele Danmark

PÅ EKSTRA BLADET mener vi, at HELE Danmark er en del af vores land. Det kan lyde ret banalt, men man kan efterhånden få en fornemmelse af, at politikerne har afskrevet alt, hvad der foregår uden for København.

Derfor er vi taget på ’Valgfart’ i denne uge for at møde dig og for at konfrontere politikerne, der er valgt i dit hjemområde, med, hvorfor de ikke gør mere for, at du får samme muligheder som dem, der bor i København, Aarhus og et par andre bycentre.

PÅ EKSTRA BLADET kan vi ikke forstå, hvorfor det er kreditforeninger og banker, der får lov til at diktere udviklingen, og ikke politikerne. For det er reelt det, der er ved at ske.

Hvis man gerne vil bo i en mindre by, er det langt sværere at få lov til at låne penge til et hus, selv om du både har fast arbejde, og huset kun koster en tiendedel af, hvad det ville have kostet i København.

Du kan møde politikere og Ekstra Bladets valgbus i fem byer i løbet af ugen. Se dem alle nederst i artiklen. (Foto: Linda Johansen)
Du kan møde politikere og Ekstra Bladets valgbus i fem byer i løbet af ugen. Se dem alle nederst i artiklen. (Foto: Linda Johansen)
 

HVORFOR ACCEPTERE denne udvikling, der i den grad er med til at affolke landområderne. Og problemet får bare lov til at eskalere. I dag er det ikke kun et område i det vestlige Jylland og på sydhavsøerne, som man reelt burde kalde Udkantsdanmark. Alt uden for København, Aarhus og trekantsområdet er på vej til at blive på kanten af ’Danmark’, mens alle landsbyer for længst er sendt ud over kanten.

Det skal vi selvfølgelig have lavet om, før det er for sent.

VI MÅ SKABE lige muligheder for alle i Danmark. Og der er masser af muligheder.

Moderne teknologi kan bl.a. hjælpe: Hvorfor ikke give alle uden for de største bycentre gratis wifi? Det vil gøre det muligt for folk at arbejde hjemmefra. Hvorfor ikke gøre fritidstilbud gratis i de mindre byer? Det vil sætte skub i de lokale initiativer.

Man kunne også sætte registreringsafgifterne på biler ned for folk, der bor i landområder, hvilket vil gøre det billigere at køre på arbejde i de større byer.

UDVIKLINGEN SKAL vendes ved at gøre det attraktivt at flytte på landet og ved at turde satse stort. Vi vil så gerne være en grøn nation. Sol og vindmøller kender vi. Apple viste med etableringen af servicecentret i Viborg, at man også kan udnytte varmen fra maskinerne til at opvarme hele byen. Hvorfor igangsætter vi ikke en national handlingsplan, der gør alle mindre byer energimæssigt selvforsynende?

Det handler i bund og grund om at se mulighederne i stedet for problemerne.

Det kunne Apple i Viborg. Det kan man i Herning. Hvorfor ikke resten af Danmark?

VI VIL GERNE høre dine forslag, og vi vil gerne bringe dem videre til politikerne og holde dem fast på, at nu skal der ske noget. Mød os ved Ekstra Bladet-bussen i ugens løb.

God ’Valgfart 2015’, og lad os så få gang i udviklingen i HELE Danmark.

41 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere