Så meget koster ministrenes pension

Helle Thornings mange ministre er sikret eftervederlag og minister-pensioner for et svimlende beløb. Du betaler

Helle Thornings første ministerhold, hvor alle kunne glæde sig over den klækkelige efterløn og pension, de havde i vente (Polfoto)
Helle Thornings første ministerhold, hvor alle kunne glæde sig over den klækkelige efterløn og pension, de havde i vente (Polfoto)

Der er lagt op til en sand pensionsfest for de mange ministre, Helle Thorning-Schmidt haft ind og ud af regeringens flittigt benyttede svingdør.

Gunstige regler sikrer ministrene en klækkeligt eftervederlag umiddelbart efter, at de er stoppet på posten. Og ikke mindst er der også særdeles gode penge at hente for ministrene, når de rammer efterlønsalderen, hvorfra de kan modtage den særlige ministerpension.

Men alting har en pris, og her ender regningen for pensionsfesten hos skatteborgerne. Ifølge Ekstra Bladets beregninger vil de 35 minister, som har været eller stadig er en del af Thornings regering, koste skatteborgerne omkring 110 millioner kroner.

Ingen kommentar fra statsministeren
Dette skøn dækker vel at mærke kun over prisen for ministereftervederlaget samt ministerpensionen. Oven i hatten har næsten alle ministrene også ret til den særlige pension, det giver at være folketingsmedlem.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Helle Thorning til den store pensionsregning, men hendes spindoktor oplyser, at hun ikke har nogen kommentarer til sagen.

Læs alt om ministrenes efterløns- og pensionsfest i Ekstra:

Thornings mange ministre er skiret en klækkelig pension og efterløn (foto: Jens Dresling) Vagthund Helles pensionsparty: Så meget scorer hver minister

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere