Så meget koster ministrenes pension

Helle Thornings mange ministre er sikret eftervederlag og minister-pensioner for et svimlende beløb. Du betaler

Helle Thornings første ministerhold, hvor alle kunne glæde sig over den klækkelige efterløn og pension, de havde i vente (Polfoto)
Helle Thornings første ministerhold, hvor alle kunne glæde sig over den klækkelige efterløn og pension, de havde i vente (Polfoto)

Der er lagt op til en sand pensionsfest for de mange ministre, Helle Thorning-Schmidt haft ind og ud af regeringens flittigt benyttede svingdør.

Gunstige regler sikrer ministrene en klækkeligt eftervederlag umiddelbart efter, at de er stoppet på posten. Og ikke mindst er der også særdeles gode penge at hente for ministrene, når de rammer efterlønsalderen, hvorfra de kan modtage den særlige ministerpension.

Men alting har en pris, og her ender regningen for pensionsfesten hos skatteborgerne. Ifølge Ekstra Bladets beregninger vil de 35 minister, som har været eller stadig er en del af Thornings regering, koste skatteborgerne omkring 110 millioner kroner.

Ingen kommentar fra statsministeren
Dette skøn dækker vel at mærke kun over prisen for ministereftervederlaget samt ministerpensionen. Oven i hatten har næsten alle ministrene også ret til den særlige pension, det giver at være folketingsmedlem.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Helle Thorning til den store pensionsregning, men hendes spindoktor oplyser, at hun ikke har nogen kommentarer til sagen.

Læs alt om ministrenes efterløns- og pensionsfest i Ekstra:

Helles pensionsparty: Så meget scorer hver minister

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller