Så meget taler politikerne: Her ligger Løkke på listen

Venstreformanden vil ikke selv sige, hvorfor han taler så lidt i folketingssalen

En stille mand i folketingssalen. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
En stille mand i folketingssalen. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Lars Løkke Rasmussen (V) er en stille fyr, når det handler om at tage ordet på talerstolen i folketingssalen.

Det viser en analyse, som Ugebrevet A4 står bag, af referater fra folketingssalen fra perioden, hvor Helle Thorning-Schmidt har været statsminister.

Her halter Lars Løkke Rasmussen langt efter blandt andre statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som ligger nummer to på listen siden 2011. Hun bliver overhalet af Finn Sørensen fra Enhedslisten, som suverænt er udstyret med det største snakketøj på Borgen.

Men de to er langt fra alene om at åbne munden mere end lederen af oppositionen. Det gør hele 114 politikere.

Og Lars Løkke Rasmussen holder fast i sin tavse attitude. Han har ifølge sin pressechef ikke lyst til at forklare, hvorfor han slet ikke tager ordet ligeså meget som mange andre i salen.

Partifælle: Løkke er aktiv
En af hans nære partifæller Inger Støjberg - nr. 52 på snakkelisten - kommer ham til undsætning og forklarer:

- Man skal se det i det lys, at Lars Løkke er leder af oppositionen og har mange andre opgaver end at stå på Folketingets talerstol. Han har været til stede i salen og deltaget i debatter med statsministeren. Og hvis man ser på den politiske dækning og debat, kan man se, at Venstres politik i høj grad har været i centrum. Lars Løkke har også indgået i en lang række aftaler, som han har forhandlet på plads. Det er godt nok, at Lars Løkke er nummer 115 (i kommentarer i folketingssalen red.).  Det er slet ikke et udtryk for, om man er en aktiv spiller i politik eller ej. Man kan ikke bruge opgørelsen til så meget, siger Inger Støjberg til Ugebrevet A4.

Statsministeren taler altid meget
I gennemgangen har A4 automatisk optalt, hvor mange gange hver politiker har udtalt sig. Korte kommentarer, lange indlæg, svar og spørgsmål tæller lige meget i opgørelsen.

At Helle Thorning-Schmidt er den partileder, der har talt mest i folketingssalen er ikke underligt, for hun har både holdt taler til åbnings- og afslutningsdebatter og svarer på spørgsmål fra salen.

På Ugebrevet A4's liste kan du slå alle folketingsmedlemmerne op og tjekke, hvor snaksagelige de er.

184 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere