Så meget tjener regeringens spindoktorer

Løkke-regeringens spindoktorer koster årligt over 13 millioner kroner, hvilket er betydeligt mindre end den tidligere regerings udgifter

Løkkes Venstre-regering (Polfoto)
Løkkes Venstre-regering (Polfoto)

Den danske statskasse betaler årligt 13.325.245 kroner til Løkke-regeringens 17 særlige rådgivere - de såkaldte spindoktorer.

Det viser en opgørelse over de særlige rådgiveres årsløn, som Moderniserigsstyrelsen har foretaget. I årslønnen er pension ikke medregnet, og typisk får rådgiverne 18 procent oveni lønnen i pension.

Sammenlignet med den tidligere regering er udgiften til spindoktorer blevet betydeligt lavere.

Se også: Så meget kostede regeringens spindoktorer

Betydeligt billigere
En opgørelse fra Finansministeriet viste i maj, at Helle Thorning-Schmidts regering i 2014 betalte 37.063.321 kroner i løn til de særlige rådgivere.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens spindoktor, Jacob Bruun Christensen (V), topper den aktuelle liste med en årsløn på over en million kroner. Til sammenligning var udgiften til Helle Thornings spindoktorer over 2,8 millioner.

Det hænger naturligvis sammen med, at Thorning havde to spindoktorer ansat, hvor Lars Løkke nu kun har én.

Christian Ingemann Nielsen (foto: JydskeVestkysten) Dansk politik - 16. sep. 2015 - kl. 15:28 Holsts spindoktor får dobbeltløn: Så meget scorer han

Kun én har to spindoktorer
Da Lars Løkke Rasmussen overtog regeringsmagten i juni, blev antallet af ministre skåret fra 20 til 17.

Samtidig er det nu kun tre ministre mod tidligere otte, der kan have to særlige rådgivere, nemlig statsministeren, finansministeren og udenrigsministeren, som er en del af regeringens koordinationsudvalg. Men det er kun udenrigsminister Kristian Jensen, som har valgt at benytte sig af muligheden for at have to spindoktorer.

Kultur- og kirkeminister Bertel Haarder medvirker også til den billigere spinregning. Han har nemlig helt fravalgt at have en spindoktor. I stedet vil han benytte sig af sit ministeriums kommunikations- og presseafdeling.

65 kommentarer
Vis kommentarer