Annonce:
Annonce:

Så stor er den samlede flygtninge-regning

Den samlede regning for flygtninge lander på otte milliarder kroner i år, viser nye beregninger fra KL og regeringen

Annonce:
Følg Politik

Udgifter til flygtninges integration, understøttelse, skolegang og lægetjek eksploderer.

Samlet løber regningen op i otte milliarder kroner i år mod 5,7 milliarder kroner sidste år, viser nye beregninger fra regeringen og Kommunernes Landsforening, KL, som i dag er omtalt i henholdsvis Berlingske og Politiken.

Borgmestrene har råbt op på flere penge de seneste stykke tid, men det er alt for sent, mener Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen.

- Nu har man pludselig fundet ud af, hvad det her koster, og jeg synes, at borgmestrene har sovet gevaldigt i timen. Det er en bombe under kommunernes økonomi, og det har vi vidst længe, siger han til Ekstra Bladet.

Annonce:

Staten og kommuner deler
De otte milliarder kroner kommer af 1,5 milliarder kroner, som kommunerne skal betale for skoler, daginstitutioner, administration og andre udgifter til flygtninge. Det er 600 millioner kroner mere end i 2015. Se mere nederst i artiklen.

De resterende 6,5 milliarder kroner i år skal staten betale for integrationsprogrammer og understøttelse til de flygtninge, som ikke kommer i arbejde. Det er mere end en tredobling på tre år.

Kommunerne lægger ud for de 6,5 milliarder kroner, men i sidste ende betaler staten. Fortsætter det som i dag, så bliver statens udgifter til flygtninge 10,4 milliarder kroner i 2020 ifølge regeringens beregninger.

- Det koster rigtig mange penge med den politik, som bliver ført nu, og derfor er regeringen nødt til at føre en anden, siger René Christensen.

KL om Støjberg-forslag: Frygter at ende med regningen

Ikke råd til
Regeringen forsøger i øjeblikket at forbedre integrationen og få flere i job. Det skal ske ved de kommende forhandlinger med fagforeninger, arbejdsgivere og kommuner. Ellers går det galt, mener integrationsminister Inger Støjberg (V).

Annonce:

- Hvis ikke, vi formår at begrænse tilstrømningen og løfte integrationen, vil flygtningestrømmene meget hastigt udhule vores økonomi, og vi vil stå med en milliardregning, som vi slet ikke kan forestille os, om ganske få år, siger hun til Berlingske og fortsætter:

- Det vil betyde, at vi hverken har råd til de skattelettelser, vi gerne vil give, eller de investeringer i velfærd, vi gerne vil lave, og det vil i givet fald få betydning for alt fra vores skoler til ældreplejen og sygehusene.

Men målet om at løfte integrationen er naivt, mener DF.

- Det er en forfejlet politik, som man har ført i mange år, og nu mener man, at man kan gøre det bedre, selvom der kommer mange flere. Det er naivt, siger René Christensen.

Mange lønmodtagere frygter flygtninge napper deres job

Landsbyer
Dansk Folkeparti foreslår i stedet statsdrevne flygtningelandsbyer, 'hvor folk kan være, indtil de kan komme hjem og genopbygge deres land'.

Annonce:

- Prisen vil være en helt anden i flygtningelandsbyer, end den pris, som vi får, hvis vi bare fortsætter som i dag. Pengene er der jo ikke, så vi bliver nødt til at handle, ellers kommer det til at koste markant på velfærden.

- Hvis man ufortrødent fortætter med den naive tilgang, så bliver det meget dyrt. Men hvis man vågner lidt op, så bliver det en anden kostpris, siger han.

- Hvor meget koster det så, hvis man følger jeres politik?

- Vi har ikke lavet de beregninger endnu, og selvfølgelig koster det noget at drive en flygtningelandsby, men det skal vi have kigget på, siger René Christensen.

Løkke: Flygtninge må løses først i trepart

DF venter nu på, at regeringen indkalder til forhandlinger om for eksempel flygtningelandsbyer.

Regeringen regner med, at der kommer 25.000 asylansøgere i år, og 15.000 de kommende år. Hvis asylsøgerne får asyl, så skal de ud i kommunerne og bo, og her regner KL med, at der kommer 17.000 i år.

Annonce:

Samtidig skal yderligere 20.000 familiesammenførte integreres, så kommunerne i år samlet skal tage hånd om cirka 37.000 flygtninge.

Flygtninge går afsted på motorvej på Lolland i september sidste år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: