Sådan afgøres Løkkes skæbne

Lars Løkkes fremtid som Venstre-formand er ude af hans egne hænder

'Oprørerne' i Venstre vil af med Lars Løkke som formand, men hvem vil de egentlig have i stedet? Henrik Qvortrup analyserer. Producer: Lasse Brøndal

Om Lars Løkke endnu en gang formår at ride stormen af og fortsætte som formand for Venstre bliver efter alt at dømme afgjort i løbet af de næste tre-fire uger.

Forud for det fremrykkede landsmøde, som efter sandsynligvis bliver afholdt lørdag de 21. september i Herning, skal formandssituationen diskuteres heftigt rundt omkring i Venstre-landet.

Først er der møder i regionsbestyrelserne, som allerede har været afholdt. Her er det blandt andet bemærkelsesværdigt at alle 23 medlemmer af bestyrelsen i Region Midtjylland ønskede Lars Løkke og Kristian Jensens afgang.

Lørdag gælder det så et vigtigt møde i Venstres hovedbestyrelse, hvor 133 Venstre-medlemmer vil diskutere Løkke og Jensens fremtid. Forinden har Venstres magtfulde forretningsudvalg stukket hovederne sammen, hvor samme emne er på dagsordenen. 

Til sidst kommer så det afgørende landsmøde, hvor det endegyldigt bliver afgjort, hvem der skal lede Venstre fremadrettet.

Du kan se hele forløbet i grafikken herunder:

Sådan afgør de Løkkes skæbne

 

Baglandet

Venstres bagland holder møder rundt omkring i landet. Det sker i regionsbestyrelserne, hvor de enkelte kommuneforeningsformænd mødes. Her har alle bortset fra København udtrykt mistillid til Løkke og Jensen.

 

Hovedbestyrelsen

Venstres hovedbestyrelse med 133 medlemmer mødes. Der er både tale om kommuneforeningsformænd, borgmestre, folketingsmedlemmer og andre tillidsvalgte. Her skal tilliden til Venstres formand og næstformand på dagsordenen.

 

Landsmødet

Venstres landsmøde, der efter alt at dømme rykkes frem til 21. september, afgør endeligt, hvem der skal være formand for Venstre og næstformand. Det afgør i alt 850 delegerede i partiet.

 

Tekst: Kristoffer Miles

Illustration: Frans Wej Petersen

50 kommentarer
Vis kommentarer