Annonce:
Annonce:

Sådan kan asyl-regningen eksplodere

Tre scenarier for tilstrømningen til Danmark: Økonomisk bombe kan mangedoble den skjulte og ubetalte milliardregning, som allerede venter de kommende år

Annonce:
Følg Politik

Asyltilstrømningen til Danmark udstiller statsminister Lars Løkke Rasmussens valgløfte om ’straksopbremsning’ som et rent fatamorgana. Eller panorama om man vil.

Allerede nu venter nemlig en ubetalt asylregning på mere end seks milliarder kroner i årene 2017-2019.

Det viser et svar fra udlændingeminister Inger Støjberg (V) til Folketinget. Svaret – som er fra december – bygger på regeringens opjusterede asylprognose for 2016. Den steg pludselig under finanslovs-forhandlingerne med 10.000 personer.

Men asyltilstrømningen de seneste måneder kan endnu en gang overhale regeringens forventninger for 2016 – og dermed kan milliardregningen de næste tre-fire år blive mangedoblet.

Venter mange flere
Kort efter regeringen havde indført kontrol ved den tyske grænse, skrev justitsminister Søren Pind (V) på Twitter, at han nu ventede ’mange’ flere asylansøgere.

Annonce:

Derfor har Ekstra Bladet på baggrund af den seneste tids tilstrømning opstillet tre scenarier: ’Det gode’, ’Det onde’ og ’Det virkelig grusomme’.

De viser, at flygtningekrisen allerede i år vil kunne belaste statskassen ekstra med mellem 1,2 og 12 milliarder kroner.

Men udgifterne kan vokse markant de kommende år. De tre scenarier – som altså er baseret på den seneste tilstrømning og regeringens egne regnemetoder – viser samtidig, at Danmark i perioden 2017-2019 riskerer yderligere udgifter på mellem 3,6 og 36 milliarder til udlændinge og integration. Det ’virkelig grusomme’ scenarie vil dog nærmest kræve svenske tilstande.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: