Annonce:
Annonce:

Sådan stiller parterne sig inden trepartsforhandlinger

Regeringen, arbejdsgivere og arbejdstagere mødes for første gang til trepartsforhandlinger.

Annonce:
Følg Politik

Torsdag eftermiddag mødes parterne bag trepartsforhandlingerne for første gang for at sætte datoer for de kommende forhandlinger.

Parterne er regeringen, repræsentanter for arbejdsgivere og arbejdstagere, og deres første opgave bliver at forhandle om, hvordan man lettere får flygtninge i arbejde.

Få overblik over parternes holdninger her:

Hvad mener fagbevægelsen?

* Både LO og FTF har advaret om, at integrationen af flygtninge ikke må betyde, at deres medlemmer stilles ringere end flygtninge på arbejdsmarkedet.

- Vi skal hjælpe flygtningene. Men det skal ske i en balance, så de arbejdsløse, der er i forvejen, får mindst den samme hjælp som hidtil og gerne mere, siger LO's formand Lizette Risgaard til Avisen.dk.

Annonce:

- Det har vi også gjort tidligere ved aftaler om støttebeskæftigelse - løntilskud og sådan noget. Eksempelvis må man ikke ansatte folk i forskellige støtteordninger, hvis man lige har afskediget folk, siger FTF's formand, Bente Sorgenfrey.

Hvad med arbejdsgiverne?

* Dansk Arbejdsgiverforening mener, at der ikke er grund til at frygte, at flygtningene vil tage arbejde fra danske lønmodtagere. Her mener man, at "den centrale frygt, man kan have, er, at hvis vi ikke lykkes med at få integreret de flygtninge, der kommer nu".

* DI og de øvrige arbejdsgivere i DA har desuden i december udarbejdet 67 forslag til en bedre integrationsindsats.

Forslagene fokuserer på mere brug af jobordninger, at fordele flygtninge til kommuner med mangel på arbejdskraft, hurtigere vurdering af flygtningenes kompetencer og mere aktive jobcentre.

Hvad kommer regeringen med?

* Regeringen foreslår, at en virksomhed, der ansætter en flygtning, som har været i Danmark i mindre end et år, skal have 20.000 kroner efter et halvt års ansættelse og yderligere 20.000 kroner efter et års ansættelse.

Annonce:

En virksomhed, der ansætter en flygtning, som har været i landet mellem ét og to år, skal have to gange 15.000 kroner af statskassen.

* Regering foreslår, at for hver ekstra flygtning en kommune får i arbejde i 2016 og 2017, vil staten give en ekstrapræmie på 25.000 kroner, som kommunerne kan bruge på serviceområdet.

* Desuden har Lars Løkke Rasmussen nævnt i Berlingske, at han ser en mulighed i at få flygtninge i arbejde ved at åbne for, at de kan tage arbejde hos private som eksempelvis rengøringsdamer eller havemænd.

Kilder: Ritzau, Avisen DK, FTF, Dansk Industri, LO og Berlingske

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: