Sådan vil regeringen ændre partistøtten

Nyt udspil lægger op til at skabe mere åbenhed om, hvem der støtter de politiske partier

De danske regler for partistøtte er blevet kritiseret internationalt for at være for lukkede. Herunder kan du læse, hvordan regeringen agter at ændre de nuværende regler:

- I fremtiden skal partier og politikere indberette navne på donorer af pengebeløb på 10.000 kroner eller mere til myndighederne. Grænsen er i dag på 20.000 kroner.

- Uanset om beløbet er lavt eller højt - 10.000 eller 10 millioner - skal den præcise størrelse af beløbet i fremtiden offentliggøres.

- Grænsen på 10.000 kroner gælder også for medlemmer af såkaldte pengeforeninger, der samler mindre beløb ind i klubber, der så viderekanaliserer det samlede beløb til partierne.

- Partiernes region-, kommune- og kredsorganisationer skal indberette deres regnskaber til myndighederne, og de enkelte kandidater får også indberetningspligt. I dag gælder der kun åbenhed for partiernes landsorganisation.

- Privat partistøtte skal i et vist omfang modregnes i den offentlige støtte, som alle partier får. Regeringen lægger dog ikke op til fuld modregning

Kilde: Berlingske

33 kommentarer
Vis kommentarer