Sådan vil Støjberg hugge asyl-bremsen i

Nye regler vil gælde for alle flygtninge, der banker på døren fra fredag, lyder det fra integrationsministeren

Regeringen har indgået en aftale med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative, der skal gøre det mindre attraktivt for flygtninge at komme til Danmark og mere attraktivt at arbejde.

Tidligere her til formiddag blev den præsenteret med integrationsminister, Inger Støjberg, i spidsen.

- Virkningen bliver forhåbentlig, at der kommer færre asylansøgere til Danmark. Det er vores helt klare mål. Vi skal hjælpe mennesker i nød, men vi skal også kunne følge med, lyder det udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg

Her er et overblik over regeringens asylstraminger.

* Aftalen omfatter en ny integrationsydelse, der skal gives til nytilkomne udlændinge og danskere, der ikke har haft ophold i riget i mindst syv ud af de sidste otte år, og som ikke kan opnå status som vandrende arbejdstagere eller selvstændigt erhvervsdrivende i henhold til EU-retten.

* Regeringen fremsætter lovforslag om ydelsen fredag 3. juli, og de nye regler skal træde i kraft pr. 1. september 2015. Ifølge integrationsminister Inger Støjberg (V) vil det dog i praksis betyde, at reglerne kommer til at gælde alle, der kommer til Danmark fra på fredag på grund af sagsbehandlingstiden.

Dansk politik Blå blok er enig om at hugge bremsen i for asylansøgere

Dansk politik Punkt for punkt: Her er Løkkes planer for Danmark

* Det er regeringens og partiernes ambition, at reglerne skal finde anvendelse for alle udlændinge i begyndelsen af det nye år.

* Integrationsydelsen tager udgangspunkt i den støtte, unge under 30 år uden uddannelse modtager i stedet for kontanthjælp, som igen tager udgangspunkt i SU-ydelserne.

* For eksempel vil enlige uden børn fremover modtage 5945 kroner før skat i integrationsydelse om måneden mod i dag op til 10.849 kroner før skat i kontanthjælp om måneden.

* Et ægtepar over 30 år med børn vil fremover modtage i alt 16.638 kroner før skat i integrationsydelse om måneden mod i dag 28.832 kroner før skat i kontanthjælp om måneden.

* Udlændinge kan modtage et månedligt tillæg på 1500 kroner i såkaldt sprogbonus, hvis de består Prøve i Dansk 2.

* Regeringen vil desuden fremsætte et lovforslag, der genindfører optjeningsprincippet for flygtninges modtagelse af børnecheck og børnetilskud, der blev afskaffet af den tidligere regering, og et lovforslag, der ændrer reglerne for flygtninges ret til optjening af folkepension.

* De penge, der kommer ud af ændringerne, har partierne aftalt at bruge på en jobreform, der efter planen skal forhandles på plads i foråret 2016.

Kilder: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

177 kommentarer
Vis kommentarer