Samuelsen efter krisemøde: Derfor bliver vi i regeringen

Vi vil få lave meningsmålinger i en periode, men kun få hovedbestyrelsesmedlemmer i LA ønsker, at partiet skal forlade regeringen, siger partiets leder

Her er hvad Samuelsen havde at sige efter mødet

Krisemødet i Liberal Alliances hovedbestyrelse er netop slut i Nyborg. Konklusionen blev, at partiet fortsætter i regeringen trods det kaotiske forløb om finanslov, skat og udlændinge.

Det har partileder Anders Samuelsen netop meddelt, kort efter mødets afslutning. Under mødet kom det frem, at endnu en lokalformand smækker med døren og forlader partiet.

Men Samuelsen fastslår, at blot et par stykker af de 30 medlemmer i hovedbestyrelsen synes, at det vil være bedst for partiet at forlade VLAK-regeringen.

- Men langt de fleste - også den som har været kritiske - mener, at vi skal blive. Og der er fuldstændig enig opbakning til, at jeg fortsætter som leder, siger Samuelsen.

- Hvilken reaktion har du fået fra dit bagland?

- At de var kede af det forløb, som har været. Jeg har sagt undskyld. Det skal man kunne som leder. Erkende når man laver en fejl. Jeg kommer sikkert til at lave andre fejl. De slag som det har givet på troværdigheden, det skal jeg genopbygge på partiets vegne.

- Hvor meget kan du holde til at skade din egen troværdighed?

- Det her har kostet. Vi vil se lave målinger i en periode, indtil vi får genopbygget tilliden. Sådan må det være. Det har en pris at gå frem på isen - og så konstatere, at isen ikke holdt. Så må man ind på land igen. Det har jeg prøvet før. Vi lå i to år på 0,0 procent i meningsmålingerne. Men vi bliver og kæmper for at gøre Danmark bedre.

Samuelsen erkender: Facebook-opslag kostede skattelettelser for milliarder

- Mit helt klare argument på mødet var, at vi får langt mere indflydelse ved at være i regering end ved ikke at være det. Alene den indflydelse der ligger i at kunne forhindre mærkelige tiltag. Det kan man ikke, hvis man står udenfor, for så er der typisk et flertal uden om os. Og så det helt banale faktum, at vi har opnået meget mere ved at være i regering end før vi kom i regering, siger han.

- Men du har tidligere kritiseret borgerlige regeringer for at prioritere ministerbilerne for højt. Bør du ikke æde de ord?

- Det synes jeg ikke. Det problematiske er, hvis man lægger stemmer til højere skatter. Men vi lægger jo stemmer til lavere skatter. Vi kommer helt sikkert til at æde noget lovgivning på andre områder, som vi er i mod.

- Nu har vi ikke kræfter til at kravle op i flere træer. Nu venter vi på, at de andre kommer ned. Så vi kan få skaffet nogle skattelettelser til almindelige danskere.

- Er det helt slut med at kravle i træer og stille ultimative krav?

- Ja nu står jeg nede på jorden og råber op til de andre, at de skal komme ned til mig. For der er jo nogen som hænger deroppe endnu. Fx dem som er i mod at lette skatterne til sosuassistenter, tømrere og lærere, når der er råd til det.