Annonce:
Annonce:

'Samuelsen er pinlig': DF sviner udenrigsministeren efter Twitter-angreb på Trump

Den danske udenrigsminister opfører sig infantilt og har åbenbart for meget tid, mener DF's medlem af udenrigspolitisk nævn, Kenneth Kristensen Berth

Anders Samuelsen. Foto: Kenneth Meyer
Anders Samuelsen. Foto: Kenneth Meyer
Annonce:
Følg Politik

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) har høstet adskillige virtuelle skulderklap, efter han i søndag gik i rette med Donald Trump. Det skete ovenpå den amerikanske præsidents højst opsigtsvækkende Twitter-opslag, hvor Trump i en gammel wrestling-video body-slammer en person i jorden, der har fået efterredigeret et CNN-logo som hoved.

Trump amok i ny video: - Det er en trist dag

'Jeg synes at @realDonaldTrump fra NU skal stramme op, fokusere på kampen for frihed og udvise respekt for præsidentembedet,' lød det fra den danske udenrigsminister, som straks fik opbakning fra alle sider.

Der er imidlertid slet ingen roser fra Dansk Folkeparti. Her er flere medlemmer mandag efter Samuelsen, som de mener, opfører sig barnligt med sit angreb på den amerikanske præsident.

Annonce:

- Han skal overhovedet ikke blande sig i, hvad den amerikanske præsident deler på sociale medier. Anders Samuelsen opfører sig som en fjantet skolepige, der kaster sig over verdens mægtigste mand. Han er decideret pinlig, siger DF's medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn, Kenneth Kristensen Berth.

Anders Samuelsen om Trump: - Han må tage sig sammen NU

- Det eneste, han opnår ved det, er at udstille sin egen totale magtesløshed og infantilitet. Jeg gider ikke se på Samuelsens slankekure eller hans holdninger til Trumps tweets. Han burde ikke navlepille rundt i alle mulige menneskeres twitter-profiler, siger DF'eren.

Ifølge Kristensen Berth er det alligevel spildt arbejde at forsøge at få Donald Trump til at rette ind, efter den 71-årige præsident er blevet kritiseret hårdt for sit video-tweet, der bliver tolket som et angreb på pressefriheden.

Annonce:

- Hvis der er en ting, vi ved om USA's præsident nu, er det, at han er relativt nærtagende. Men det er de færreste 70-årige mennesker, der kan genopdrages. Det skal man bare tage ad notam. Det er der altså ikke noget, der ændrer på, bare fordi man sender en snollet video, siger Kenneth Kristensen Berth, som opfordrer Anders Samuelsen til at bruge tiden på noget andet.

- Jeg synes, at Danmarkshistoriens mest kompetente udenrigsminister burde løfte kompetenceniveauet lidt. Hvis han har tid til det der, har han for meget tid.

Også DF's udenrigsordfører, Søren Espersen, kritiserer Anders Samuelsens fremgangsmåde.

- Jeg synes, Anders Samuelsen skulle holde op nu med at tweete. Og så synes jeg, at Løkke skal sige til alle sine ministre, at nu slutter den fest. Vi tweeter ikke mere, især - det er det helt graverende i det her tilfælde - når det drejer sig om forholdet til andre lande. Det har en stor betydning også for Danmarks anseelse i verden, at den her bliver sendt ud fra udenrigsministeren, siger Søren Espersen til Politiken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: